Gemeente Oisterwijk

20-11-2007

Locatieonderzoek brede school Centrum

Het college heeft besloten om onderzoek te doen naar wat de meest geschikte locatie is voor de nieuw te bouwen brede school in het Centrum van Oisterwijk. Op die manier wil het college een weloverwogen beslissing nemen, die rekening houdt met zoveel mogelijk belangen. Die nieuwbouw moet ruimte bieden aan basisschool de Bunders, peuterspeelzaal t Trepke, Trefcentrum de Bunders, kinderopvang en een gymnastiekzaal.

Aanleiding

Eerder heeft de stuurgroep Brede School het advies uitgebracht de brede school Centrum op het Bundersveld te bouwen. Nieuwe ontwikkelingen en inzichten sinds die tijd vragen echter om meer informatie. Omdat het college de voortgang wil houden in de ontwikkeling van de brede scholen en op zo kort mogelijke termijn een gedegen besluit wil nemen, heeft zij opdracht tot dit onderzoek gegeven.

Onderzoek

Het onderzoek richt zich op de volgende locaties:


· de plaats van de huidige basisschool


· het veld ernaast


· het sportpark Dn Donk (waar nu de tijdelijke school staat)

Grontmij onderzoekt onder andere hoe de nieuwbouw komt te liggen ten opzichte van voorzieningen die er al zijn (vb sportvelden op Dn Donk) en die er mogelijk in de toekomst komen. Er wordt daarom ook gekeken naar de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek naar de eventuele vestiging van sportcentrum de Leye en Staalbergven op het sportpark. Ook wordt nagegaan hoe de locaties liggen ten opzichte van de plaats waar de gebruikers van de brede school wonen (voedingsgebied). Verder worden stedenbouwkundige aspecten, bereikbaarheid, verkeersveiligheid, ruimte (o.a. voor spelen), milieu en duurzaamheid onderzocht.

Vooruitblik

Het locatieonderzoek moet begin 2008 afgerond zijn. Deze technische gegevens worden aan de Stuurgroep Brede School voorgelegd. Daarin zijn alle betrokken partijen vertegenwoordigd. De stuurgroep zal een advies uitbrengen aan het college. Het college neemt dit advies samen met andere belangen, zoals financiën, mee in haar overweging.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl