ABVAKABO FNV

Kandidaten gezocht voor nieuw sectorbestuur Zorg

Bij ABVAKABO FNV bepalen leden het beleid. Niet alleen door inspraak, ook door bestuurlijke verantwoordelijkheid. Wilt u meedoen? Dan is dit uw kans! Er moet een nieuw sectorbestuur Zorg gekozen worden. De zittingstermijn van vier jaar van het huidige bestuur is om. Daarom worden er nieuwe verkiezingen gehouden en zijn we op zoek naar enthousiaste kandidaten.

Wat doet het sectorbestuur zorg?

Het sectorbestuur is een bestuur op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement van ABVAKABO FNV. De taken liggen daarin vast. Het gaat daarbij o.m. om het vaststellen van het sectorbeleid bijvoorbeeld door het opstellen van een meerjarig werkplan de uitvoering daarvan en inhaken op actuele ontwikkelingen. In dat werkplan worden keuze's gemaakt uit het algemene bondsbeleid. Ook neemt het sectorbestuur standpunten in namens de sector zorg als het gaat om vertegenwoordiging in de bondsraad (het parlement van de bond). Het sectorbestuur besluit ook over onderwerpen die gaan boven de cao. Denkt u daarbij aan pensioenen en sociale zekerheid.

Kandidaatstelling

U kunt zich kandidaat stellen tot 21 december 2007 via het formulier op deze site. U krijgt dan een pagina voor uw persoonlijke gegevens en er wordt gevraagd naar uw motivatie. Daarbij blijkt ook welke kwaliteiten handig zijn bij het vervullen van de bestuursfunctie. De gegevens en de motivatie zullen later bekend worden gemaakt op de site zodat leden weten wie zij kunnen kiezen.

Stemmen van 2 tot 17 januari

De aangemelde kandidaten worden op 2 januari 2008 bekend gemaakt op de site. Vanaf dat moment kunt u tot 17 januari uw stem uitbrengen op tenminste één en op maximaal tien kandidaten. De kandidaat met de meeste stemmen is gekozen. En zo komt er mogelijk een bestuur van tien leden tot stand.

U ontvangt geen nieuwe uitnodiging om te stemmen. Schrijf de termijn van 2 tot 17 januari 2008 goed in uw agenda. Uiteindelijk kiest u een bestuur dat gaat over het beleid van ABVAKABO FNV, sector Zorg. Het is daarmee bepalend voor het optreden van de bond in de toekomst. Voor inlichtingen kunt u mailen naar .

Ik wil me kandidaat stellen voor het sectorbestuur Zorg 20-11-2007, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen, Ziekenhuizen | Meer over: geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, verpleeg- en