ABVAKABO FNV

Winst in nieuw akkoord voor cao Afval en Milieu

In september werd het cao-akkoord Afval en Milieu door de leden massaal afgewezen. Er moest een nieuw en beter cao-resultaat gehaald worden. Dat nieuwe resultaat is nu binnen. U kunt dus weer stemmen over dit nieuwe cao-akkoord.

Alsnog een beter resultaat

Meer loon, geen resultaatafhankelijke uitkering, maar een volwaardige 13e maand en vasthouden aan de keuze voor tijd of geld als het gaat om de compensatie voor overwerk. Dat was de boodschap die werd meegegeven naar de onderhandelingstafel en die nu voor een belangrijk deel is gerealiseerd.
Er ligt een nieuw onderhandelaarsakkoord voor een cao met een looptijd van 25 maanden. Het totale resultaat op inkomen in het nieuwe akkoord komt op 5,75% structureel loon, 1% resultaatafhankelijke uitkering en 0,2% in de collectieve inkomensvervangende verzekering (IPAP). 6,95% in totaal. Zeker geen slecht resultaat.

Daarnaast werden er nog afspraken gemaakt over een hoop aanvullende, maar niet minder belangrijke zaken. U leest er alles over in de nieuwsbrief van 19 november.

Stemmen over het nieuwe akkoord

Het laatste woord is nu aan u. Het gaat tenslotte om uw cao. Via deze site kunt u tot vrijdag 30 november 2007 uw stem uitbrengen.