Gemeente Hengelo

Beleidsnota WMO in de inspraak

Mee kunnen doen steeds uitgangspunt

Welke concrete acties de gemeente van plan is in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) staan verwoord in de nota meerjarenbeleid Mee(r) doen met de WMO. Het college van B en W stelt de nota vanaf vandaag beschikbaar voor inspraak. Tot en met 31 december 2007 kunnen reacties worden ingediend. De definitieve nota wordt in maart 2008 ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

De gemeente is wettelijk verplicht om minmaal elke vier jaar een beleidsnota WMO te schrijven met daarin de gemeentelijke doelstellingen en plannen per prestatieveld. In dit eerste meerjarenbeleidplan 2008 t/m 2012 Mee(r) doen met de WMO wordt het huidige beleid afgezet tegen de opgaven die voortvloeien uit de negen WMO-prestatievelden. De nota is vooral een ordeningsnota en vormt als het ware de beleidsagenda voor de komende jaren.

Negen prestatievelden

De WMO kent negen prestatievelden. In de nota wordt per prestatieveld een link gelegd naar het huidige gemeentelijke beleid en wat de concrete acties zijn voor de komende jaren. Mee doen is steeds het centrale begrip. Daar waar mee doen niet op eigen kracht lukt, wil de gemeente ondersteuning bieden. Dit kan door te zorgen voor voldoende algemene ondersteunende voorzieningen en soms door het bieden van een individuele oplossing. Zorgen voor samenhang tussen algemene en individuele voorzieningen en integraal beleid realiseren is een van de speerpunten.

Inzien en reacties

De conceptnota ligt gedurende zes weken, tot 31 december 2007, ter inzage. De reacties kunnen, bij voorkeur schriftelijk, worden ingediend bij de afdeling Sport, Cultuur, Zorg en Welzijn. De nota kan worden opgevraagd bij de Gemeentewinkel. Een digitale versie kunt u hier downloaden.