Gemeente Den Haag

Den Haag, 20 november 2007

Bijeenbrengen evenementen in The Hague Festivals succes The Hague Festivals volgend jaar twintig procent meer bezoekers

Wethouder Frits Huffnagel wil in 2008 twintig procent meer bezoekers naar The Hague Festivals trekken dan in 2007. De festivalkrant, die in 2007 een gouden Pinnacle Award ontving voor de beste festivalkrant ter wereld, wordt volgend jaar in het hele land verspreid. Ook met een Ster & Cultuur spot wordt heel Nederland uitgenodigd voor het festival. In de drie andere grote steden in Nederland wordt een campagne gehouden. Dat blijkt uit de evaluatie van de eerste editie van The Hague Festivals in de zomer van 2007.

The Hague Festivals heeft in 2008 plaats van 13 tot en met 29 juni. Frits Huffnagel, wethouder citymarketing: "Deze periode biedt de mogelijkheid om veel bezoekers te trekken omdat dit tegen het einde van het culturele seizoen loopt. Daardoor zijn veel bezoekers al in de stad. Hoe langer in de stad hoe beter. Daarnaast markeert deze periode ook het einde van het schooljaar waardoor The Hague Festivals in lesprogramma's kan worden opgenomen. Ook dat is unieke 'exposure' voor Den Haag."

Bestaande evenementen en nieuwe initiatieven die de Haagse identiteit versterken worden bij elkaar gebracht en gestimuleerd door de gemeente Den Haag. Onder de noemer The Hague Festivals komen deze evenementen, zoals Den Haag Sculptuur, Parkpop, Shopping-night en allerlei andere activiteiten op de pleinen in de binnenstad, beter tot hun recht. Het succes van de samenwerking en het grote aantal bezoekers heeft geleid tot instemming van het college van B&W voor de uitbreiding van The Hague Festivals naar 2008.

Noot voor de redactie,