Gemeente Amersfoort

Persbericht

nummer: 277

datum: 20 november 2007

Wijziging bestemmingsplan en streekplan ten behoeve van baggerstort

De gemeente Amersfoort start met de voorbereidingen voor de aanpassing van het bestemmingsplan Lindeboom, waarmee de uitbreiding van de bestaande afvalstort voor de berging en verwerking van baggerspecie mogelijk wordt in Amersfoort Noord. De provincie Utrecht verleent haar medewerking en start met de gedeeltelijke streekplanherziening.

Er is voor gekozen om de resterende opgave van te storten bagger op te slaan bovenop de al bestaande afvalstort in Amersfoort Noord bij Vathorst. Daardoor wordt deze stort met ongeveer 5 meter verhoogd. Dit betekent een capaciteitsuitbreiding van de bestaande afvalstortplaats van de firma Smink langs de A1 voor het storten van 900.000 m3 gedroogde bagger. Door deze oplossing vindt geen aanleg plaats van nieuwe baggerdepots op de locatie Zevenhuizen.

Voor de realisatie van de uitbreiding moeten verschillende procedures worden doorlopen. Er moet naast een herziening van het streekplan en het bestemmingsplan ook een nieuwe milieuvergunning komen, inclusief een Milieu Effect Rapportage.

De verschillende trajecten hebben ieder hun eigen inspraak-, bezwaar- en beroepsprocedures. De start van deze procedures wordt in de lokale kranten, via de gemeentewebsite en de provinciewebsite aangekondigd en toegelicht.