Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Corridorstudie N 207: investeer in kwaliteit van bereikbaarheid

Met slim afgewogen investeringen in de infrastructuur kan zowel de bereikbaarheid als de leefbaarheid in de Corridor N 207 worden verbeterd. Dat is kortweg de conclusie van provincie en gemeenten in de Corridorstudie N207. Met het vaststellen van de Corridorstudie N 207 door Gedeputeerde Staten is een stap gezet in de uitwerking van de verkeersstructuur en bijbehorende maatregelen in het gebied.

Momenteel worden de resultaten van de studie en een concept-intentieverklaring bij de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Jacobswoude, Boskoop, Waddinxveen en Bodegraven en bij de provincie besproken in colleges en raad. Doel is het afsluiten van de studie met een gezamenlijke ondertekening van de intentieverklaring in februari 2008. Hiermee wordt de ingezette lijn voor het gezamenlijk verwezenlijken van de ambities doorgetrokken naar de toekomst.

Corridorstudie N 207
De studie schetst een beeld van de problematiek die te verwachten is door de verkeerskundige en ruimtelijke ontwikkelingen in de komende 15 jaar en geeft aan welke strategische ingrepen in de verkeersstructuur nodig zijn. Het gaat nog niet over zaken als waar het tracé van een verbinding precies loopt of hoe deze ingepast is. De studie gaat wel in op concrete ideeën als het verhogen van de capaciteit van de N 207-Noord, het verbeteren van de bestaande openbaar vervoerverbinding tussen Alphen a/d Rijn en Schiphol, de Maximabrug over de Oude Rijn, een omleiding van de N 209 bij Hazerswoude-Dorp, een westelijke randweg bij Boskoop en Waddinxveen en de noodzaak van de Bodegravenboog tussen de N11 en A12.

Breder dan N 207 alleen
In de Corridorstudie N 207 is door de Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Jacobswoude, Boskoop, Waddinxveen en Bodegraven een gezamenlijk beeld opgesteld van de verwachte ontwikkelingen in de komende 15 jaar en de gewenste investeringen in de infrastructuur. Hierbij is niet alleen gekeken naar de N 207 zelf, maar naar een breed gebied dat zich uitstrekt van Leimuiden tot Waddinxveen en van Hazerswoude tot Bodegraven.

De studie schets op strategisch niveau de gewenste ontwikkeling van de verkeersstructuur: naar welke verkeersstructuur willen we toe en hoe werken de verschillende onderdelen daarvan samen.