Ricoh


CO2 compensatie op kantoor

Bij de opwekking van energie met fossiele brandstoffen wordt kooldioxide (CO2) geproduceerd, een van de gassen die bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ricoh produceert energiezuinige kantoorapparatuur op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze, maar ook deze apparatuur verbruikt stroom tijdens het gebruik en is dus mede verantwoordelijk voor de uitstoot van CO2. Daarom biedt Ricoh de mogelijkheid om de CO2, vrijgekomen door energieverbruik van haar apparaten, te compenseren. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de KlimaatNeutraal Groep, een organisatie die investeert in projecten die het klimaat ten goede komen.

Ricoh heeft sociale verantwoordelijkheid onderdeel gemaakt van haar wereldwijde bedrijfs-voering, mileubeleid is hier een belangrijk onderdeel van. Dit beleid begint al bij de ontwikkeling van Ricoh apparatuur, hierbij worden de reductie van schadelijke stoffen, herbruikbaarheid van onderdelen en grondstoffen, en energiezuinigheid bij gebruik, standaard doorgevoerd.

Een klinkend voorbeeld van milieuvriendelijke ontwikkeling is Ricoh's innovatie van kunststof met maïs als grondstof. Deze kunststof wordt nu toegepast in Ricoh kantoorapparatuur en Ricoh toner. Voordeel is dat de kunststof bij verbranding minder CO2 produceert dan de gebruikte maïs in zijn groeiproces heeft opgenomen uit de lucht.

Kantoren met Ricoh op de werkplek zijn dus verzekerd van energiezuinige apparatuur die verantwoord is geproduceerd. Maar ook het verbruik van relatief weinig energie draagt bij aan de emissie van CO2 door traditionele energie-centrales. Daarom biedt Ricoh de mogelijkheid om de koolstofdioxide-emissie door het energieverbruik van haar -apparatuur te compenseren. Deze compensatie bestaat uit een financiële bijdrage aan de KlimaatNeutraal Groep, die investeert in onder andere aanplant van bossen en mileuvriendelijke energiebronnen als windturbines en zonnecellen.

Lees meer over CO2 compensatie op kantoor