Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 20/11

TILBURG, 20 november 2007

Politie treft grote hoeveelheid gedroogde hennep aan

TILBURG Tijdens een reguliere hennepactie troffen agenten vanmorgen in een woning aan de Ringbaan Noord een professionele drogerij aan met in totaal enkele honderden kilos gedroogde hennep. De politie heeft de bewoner, een 31 jarige man aangehouden. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Tijdens de reguliere hennepactie stelde de politie in het pand een onderzoek in na verkregen informatie. Op de zolderverdieping van de woning troffen de agenten een drogerij aan met ruim 140 droogrekken. Een kamer op de eerste verdieping was ingericht als verpakkingskamer. Daar troffen agenten diverse verpakkingsgoederen aan. Verspreid in het huis en in de berging lag een grote hoeveelheid gedroogde hennep. Tijdens de actie stuitte de politie op een vuurwapen. Zowel de hennep als het vuurwapen zijn in beslag genomen.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Politie controleert kluisjes en zet daarbij speciale honden in

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg Noord-Oisterwijk stelden vandaag, in het kader van het convenant De veilige school , een controle in op twee middelbare scholen gevestigd aan de Brittendreef en de Gerswinstraat in Tilburg. De politie ondersteunde hierin beide scholen die op basis van het schoolreglement de bevoegdheid heeft leerlingen aan kleding, tassen en vervoermiddelen te onderzoeken in het belang van de veiligheid op school.

Vanmorgen rond 09.30 uur startte de controle bij een middelbare school aan de Brittendreef. Naast zeven agenten was ook het Openbaar ministerie en de schooldirectie bij de controle aanwezig. De agenten werden ondersteund door twee speciaal opgeleide honden (Artos en Kay) van het Korps Landelijke Politiedienst. De honden snuffelden langs 800 kluisjes en staken hun neus in tassen en vervoermiddelen. Bij een 16 jarig meisje troffen agenten een joint aan. De doelstelling van de actie is het gericht zoeken naar wapens en (soft)drugs onder de leerlingen in het belang van de veiligheid op school. Rond het middaguur verplaatste de controle zich naar een middelbare school aan de Gershwinstraat. Ook daar controleerden agenten steekproefsgewijs 50 kluisjes, ongeveer 250 leerlingen, tassen en vervoermiddelen. Bij een 17 jarige leerling trof de politie een blokje hasj
(gebruikershoeveelheid) aan. Beide leerlingen zijn hierover gehoord. De ouders zijn in kennis gesteld.

Politie haalt slingerende automobilist van de weg

TILBURG De politie controleerde vanmorgen rond de klok van 03.30 uur op de Blaakweg een 40 jarige automobilist uit Den Haag. Aanleiding hiertoe was het slingerende rijgedrag. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 5 uren mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Tilburgers houden zich verdacht op, op verboden terrein

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur in op een bedrijventerrein aan de Ringbaan Noord twee Tilburgers van 43 en 49 jaar aangehouden. Oplettende getuigen hadden gezien dat de mannen zich verdacht gedroegen in de omgeving van een bedrijf en stelden de politie in kennis.

Agenten stelden op het omheinde terrein een onderzoek. Aan de achterzijde van de loods troffen ze een openstaande deur aan. In de loods lagen beide mannen op de grond. In de directe omgeving trof de politie een tas aan met inbrekerswerktuig. Het tweetal kreeg op het bureau een bekeuring terzake artikel 461.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 17.45 uur in een drogisterij op het Wagnerplein een 16 jarig Tilburgs meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel spraken het meisje aan nadat het alarm van de detectiepoortjes in werking trad. Onderzoek wees uit dat ze enkele make-up artikelen in haar mouw verstopt had. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau waar haar ouders in kennis gesteld werden.

Gistermiddag rond de klok van 16.30 uur hebben agenten in een supermarkt aan het Bart van Peltplein een 17 jarige Tilburgse jongen aangehouden. Medewerkers van de winkel zagen dat de jongen diverse cosmeticagoederen in zijn jaszak stopte en de winkel verliet, zonder de producten bij de kassa af te rekenen.

Politie arresteert Tilburger voor vernieling en bedreiging

TILBURG DE politie heeft gistermiddag buiten heterdaad in een woning in stadsdeel de Reeshof een 25 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 28 augustus jl. een 40 jarige plaatsgenoot woordelijk te hebben bedreigd. Tijdens de bedreiging vernielde hij haar fiets.

Het slachtoffer fietste op 28 augustus over de Heuvel en trof bij de fietsenstalling de verdachte. Een gesprek tussenbeiden ontaardde in een woordenwisseling waarbij de verdachte haar met de dood bedreigde. Na de bedreiging fietste het slachtoffer weg maar werd korte tijd later, op het Piusplein, opnieuw door de verdachte benaderd. Na een volgende woordenwisseling duwde de man het slachtoffer en trapte tegen haar fiets.

Auteur: Desiree Brabers