Provincie Groningen

Automobilist Leek/A7 - Zuidhorn neemt route Fanerweg 20 november 2007

Automobilisten tussen Leek/A7 - Zuidhorn kiezen voor de route over de Fanerweg, en nemen niet de aangegeven provinciale route (de N978) door Enumatil. Ook is het doorgaande verkeer, dat de route over de Fanerweg verkiest boven de bewegwijzerde route, sterk toegenomen in 2006 ten opzichte van 1998. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Grontmij in opdracht van de stuurgroep regio West*.

Het wordt dus steeds drukker op de Fanerweg van de gemeente Grootegast, terwijl de hoeveelheid doorgaand verkeer door Enumatil vrijwel gelijk is gebleven aan 1998. Daarom hebben de gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Groningen en de wethouders Verkeer en Vervoer van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn besloten om te onderzoeken of en welke verbeteringen van de route over de Fanerweg mogelijk zijn. Belangrijke voorwaarde voor de verbetering is dat de doorgaande weg het verkeer faciliteert, maar niet stimuleert.


* Stuurgroep regio West bestaat uit de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn, de provincie Groningen en de waterschappen Noorderzijlvest en Lauwerswâlden.

20 november 2007