Pijnacker-Nootdorp


datum 20 november 2007

Pijnacker-Nootdorp sluit contract met Combiwerk

Combiwerk Schoonmaak maakt sinds kort alle gebouwen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp schoon. Op 19 november ondertekenden beide partijen hiervoor een contract. Combiwerk is een Delfts bedrijf dat in de regio werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het contract is ingegaan op 1 oktober dit jaar en is ondertekend door wethouder Suijker en de heer van Beek, bedrijfsmanager Schoonmaak van Combiwerk.

Pijnacker-Nootdorp werkt al langer samen met Combiwerk voor de plaatsing van inwoners die geïndiceerd zijn voor de sociale werkvoorziening. Combiwerk biedt hen een baan met begeleiding, en vaak ook een opleiding. Waarna mensen zo dicht mogelijk bij de reguliere arbeidsmarkt ingezet kunnen worden voor werkzaamheden zoals groenonderhoud en het schoonmaken van gebouwen.

Maatschappelijk betrokken
Pijncker-Nootdorp toont actief zijn maatschappelijke betrokkenheid door niet alleen inwoners met een indicatie werk te bieden via Combiwerk, maar ook overeenkomst te sluiten met deze organisatie voor het schoonmaken van alle gemeentelijke gebouwen. Op deze manier draagt de gemeente actief bij in de verbetering van de maatschappelijke positie van Combiwerk en haar medewerkers: zij kunnen na hun opleiding bij Combiwerk hun kennis en ervaring meteen in de praktijk brengen.

Bijlage: foto van de ondertekenaars.