Ingezonden persbericht


Hierbij vindt u de populaire release van week 45.

Aanbevolen:
Myriam Alter: Where is there
ENJ 95132 Enja
Componiste Myriam Alter is sinds haar achtste jaar met klassieke muziek bezig en vond daarin ook een passie voor geïmproviseerde muziek, wat haar dan ook bij de jazz bracht. Hein van der Geyn, waar ze bij studeerde, volgde haar loopbaan nauwlettend en werd ook producer van haar opnamen. Na gespeeld te hebben als pianiste in haar eigen ensemble, besloot ze te gaan componeren en nu ligt dan de tweede cd met haar composities op voorraad. Where is there is een prachtplaat, waarop o.a. geluisterd kan worden naar Jaques Morelenbaum en Joey Baron.

Russell Malone: Live at Jazz standard vol.2
MXJ 604 Maxjazz
Russell Malone staat bekend als een gedegen jazz gitarist met een voorkeur voor swing, maar hij speelt net zo makkelijk bebop en modern jazz. Begonnen bij Jimmy Smith en naast gewerkt te hebben met Harry Connick jr., is hij vooral bekend geworden door zijn samenwerking met Diana Krall. De tweede cd met live opnamen vanuit de Jazz Standard is nu verkrijgbaar en laat naast Malone ook Martin Bejerano (piano), Tassili Bond (bas) en Johnathan Blake (drums) horen.

En verder:
Een drietal nieuwe titels op Storyville DVD, waaronder Louis Armstrong. De Canadese hardblues band Downchild brengt een live concert vanuit Toronto. Traditionele Griekse liederen op het label Raumklang.

Jeroen Niesten
Product manager Cadenza
Codaex Nederland
Prinsengracht 17
1015 DK Amsterdam
tel. 0031 (0) 20 6129724
fax. 0031 (0) 20 6894405