Gemeente Deurne

3 miljoen euro voor glastuinbouw in Deurne
Het kabinet heeft drie miljoen euro beschikbaar gesteld voor het glastuinbouwproject Deurne. Dit bedrag is onderdeel van een bedrag van 27,1 miljoen dat het kabinet reserveert voor de greenports (zes tuinbouwlocaties in Zuid-Holland en Deurne). Deurne maakt onderdeel uit van Greenport Venlo.
Het geld komt uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Het bedrag zal in Deurne worden gebruikt voor investeringen in de infrastructuur.

Al eerder heeft de provincie Noord-Brabant bijna 1 miljoen beschikbaar gesteld om een duurzaam glastuinbouwproject in Deurne mogelijk te maken. Daarvan is ruim 7 ton afkomstig uit de Regeling Subsidiëring Gebiedgericht Beleid en 2,5 ton uit het Stimuleringsbudget van de Provincie.

Het glastuinbouwproject Deurne is een project dat gerealiseerd wordt aan de oostkant van Deurne, tegen de grens met de gemeente Venray. In een gebied van 150 hectare komt zon 85 hectare aan kassen waar ondermeer bloemen en groenten verbouwd zullen worden. Het gaat om een totale investering van ongeveer 120 à 130 miljoen en zal naar verwachting ongeveer 450 arbeidsplaatsen opleveren. Op dit moment loopt de bestemmingsprocedure voor dat gebied.

Het kabinet stimuleert projecten door het beschikbaar stellen van geld uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Dit fonds wordt gevuld vanuit de aardgasbaten.
Greenport(s) Nederland is een strategisch netwerk waarin bedrijfsleven, belangenorganisaties en overheden samen werken aan een sterk tuinbouwcluster van wereldformaat.
De greenports kennen verschillende doelen. Het versterken van de internationale economische concurrentiepositie van het Nederlandse tuinbouwcluster in de greenports en het verbeteren van het werk-, woon- en leefklimaat in de greenportgebieden. Verder het verduurzamen van de energie- en waterinfrastructuur en het verbinden van de greenports met luchthavens en met de marktgebieden.