Deelgemeente Charlois Rotterdam

Vijf Groene Duimen voor Charlois

Vijf plannen van Charloise bewoners kregen afgelopen vrijdag een Groene Duim.

Groepen bewoners konden de afgelopen maanden plannen maken voor hun buurt. Doel was om een plek bij hen in de buurt groener en speelser te maken. Deze plannen konden zij indienen bij de gemeente om een Groene Duim te verdienen. Er zijn 88 plannen ingediend en 64 plannen kregen een Groene Duim. Met deze Groene Duim wordt hun plan ook echt uitgevoerd.

Voor het eerst waren er ook Kinderduimen. Ook kinderen konden plannen voor hun buurt maken en een Groene Duim verdienen.

De plannen voor een Van Tijen Rosarium (Zuidwijk), De Weide (Zuidwijk), Klauterburg (Kinderduim, kinderspeelplaats), Kleurrijk Krabbendijke en Slinge, het visitekaartje van Pendrecht/Zuidwijk krijgen geld voor het uitvoeren van de plannen. Gemeentewerken Rotterdam voert de plannen uit.

Waarom Groene Duimen

Groene Duimen zijn de beloning voor plannen van bewoners om plekken in de stad te verbeteren. Met de Groene Duimencampagne wil de gemeente verschillende doelen bereiken: verbeteren van verwaarloosde plekken, toename van het saamhorigheidsgevoel bij de bewoners en afname van het onveiligheidgevoel.

Wethouder Bolsius reikte de Groene Duimen uit op vrijdag 16 november. Dit gebeurde in de Burgerzaal op het Rotterdamse stadhuis.