Antillenhuis


Comenencia en Opstelten geven aftrap wervingscampagne agenten Curaçao

Burgemeester Opstelten en korpschef Aad Meiboom onthullen de posters voor de wervingscampagne (Foto: Antillenhuis/Pevry Press)

Dinsdag 20 november is in Rotterdam officieel de wervingscampagne van start gegaan voor Antillianen in Rotterdam om politieagent te worden op Curaçao. De gemeente Rotterdam en de Politie Rotterdam-Rijnmond werken reeds lange tijd nauw samen met het politiekorps Curaçao. Dit wordt nu voortgezet met te helpen bij het oplossen van het personeelstekort op het eiland.

Burgemeester Ivo Opstelten verrichtte de officiële aftrap door het symbolisch aanbieden van de campagne aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia. De heer Comenencia kreeg een serie ingelijste posters aangeboden. Kort hiervoor voerden Opstelten en de Rotterdamse korpschef Aad Meijboom het woord.

Na de overhandiging van de posters, bedankte de Gevolmachtigde Minister Rotterdam voor de medewerking. Verwijzend naar de negatieve publiciteit van de laatste dagen over de veiligheidssituatie op Curaçao, riep Comenencia de wervingsorganisatie op om de kandidaten ook goed te informeren over de werkelijke situatie op Curaçao. Er valt nog zeker het nodige te doen maar de indruk als zouden dagelijks politieagenten worden doodgeschoten door criminelen is verre van correct, aldus Comenencia.

Ook brigadegeneraal Roelf Datema, vertegenwoordiger van de korpsleiding van het politiekorps Curaçao, en inspecteur Reginald Huggins, waarnemend Chef Bureau Communicatie van de Curaçaose politie waren aanwezig.

Het ligt in de bedoeling om de komende jaren politieagenten onder de Antilliaanse Rotterdammers voor Curaçao te gaan werven. Vooral jonge Antillianen in de leeftijd van 17 tot 34 jaar uit de regio Rotterdam die een eigen bijdrage willen leveren aan het vergroten van de veiligheid op de Antillen, worden middels de posters en een website uitgenodigd om te solliciteren. De opleiding op Curaçao duurt ongeveer 15 maanden. Daarna vindt een aanstelling plaats als aspirant agent.

De komende weken hangen er op veel plekken in de stad Rotterdam posters. Een speciaal promotieteam reikt op scholen en tijdens speciale gelegenheden in de stad folders uit. Omdat in de Antilliaanse cultuur familie een belangrijke rol speelt, richt de campagne zich speciaal op het familiegevoel met de slogans: `Help je oma veilig wonen' en `Laat je nichtje veilig spelen'. Er is een website waarop alle informatie te vinden is www.wordpolitieagentopcuracao.nl of www.birapolisnakorsou.an Het ligt ook in de bedoeling om op de luchthaven Hato van Curaçao posters om op te hangen.

Noot voor de pers:

Voor vragen en/of persfoto's kunt U terecht bij Norman Serphos (voorlichter Antillenhuis) via e-mail: serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 20-11-2007 Bron: Antillenhuis