Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 20 november 2007.

Zaanstreek-Waterland, 20-11-2007 o Met, sluipverkeer, winkeldieven en autobrand

Bekeuringen sluipverkeer

Landsmeer, maandag 19 november 2007.

De politie heeft maandagmiddag een controle gehouden op een inrijverbod aan de Kanaalweg. Het verbod is ingesteld om sluipverkeer richting Purmerend tegen te gaan. Zeventien bestuurders kregen een bekeuring voor negeren van het bord. Eén automobilist kreeg ook een bekeuring voor een verlopen APK.

Winkeldieven

Zaandam, maandag 19 november 2007, 20:30 uur.

De bewaking van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg heeft een 36-jarige Amsterdammer aan de politie overgedragen die wordt verdacht van winkeldiefstal. De verdachte had een sierstrip met een winkelwaarde van 5,95 onder zijn kleding verstopt en meegenomen voorbij de kassa zonder te betalen. De man bekende de diefstal en werd met een proces-verbaal heengezonden.

Dinsdagochtend hield een agent in burger een 17-jarige jongen uit Purmerend aan als verdachte van winkeldiefstal. De jongen was met een groep scholieren een supermarkt aan het Ankersmidplein ingelopen. Hij deed een sixpack bier in de rugtas en rekende vervolgens alleen een reep bij de kassa af. Voorbij de kassa werd de jongen aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor werd hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Autobrand

Zaandam, maandag 19 november 2007, 21:06 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een autobrandje dat plaatsvond op maandagavond rond negen uur op de Jan van Scorelstraat. De eigenaar zag bij de voorbumper van zijn auto een klein brandje. Hij haalde water om te blussen. De brandweer heeft de auto afgeblust. Aan de bumper ontstond brandschade. De afdeling forensische opsporing heeft een onderzoek ingesteld waaruit blijkt dat het mogelijk om brandstichting gaat. Sporen zijn veilig gesteld. Afgelopen vrijdag ging in dezelfde buurt op de Claude Monetstraat even na elf uur 's avonds een auto in vlammen op. Een tweede auto raakte door de brand beschadigd. Of hier ook sprake was van brandstichting kan niet meer worden vastgesteld.

Drankrijders

Wormerveer, dinsdag 20 november 2007, 02:37 uur.

De politie heeft een 35-jarige automobilist uit Wormerveer aangehouden wegens rijden met drank op. De man vertelde dat hij twee biertjes had gedronken. Hij blies een alcoholindicatie en moest mee naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat de man meer dan twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Een klein half uur later werd een bromfietser gecontroleerd op drankgebruik. De 22-jarige man uit Assendelft vertelde dat hij drie biertjes op had. Hij kreeg proces-verbaal voor het weigeren van medewerking aan de ademanalyse omdat hij herhaaldelijk de test saboteerde. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drankrijder

Purmerend, maandag 19 november 2007, 18:47 uur.

Een 59-jarige automobilist uit Purmerend werd op de Linnaeuslaan door een buschauffeur klemgereden omdat deze vermoedde dat de man flink onder invloed was. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar een ademanalyse uitwees dat de man anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.

Laatst gewijzigd 20-11-2007 15:12 | © Politie Zaanstreek-Waterland |