Gemeente Deventer

Inburgering

Ondertekening nieuwe overeenkomsten Inburgering

Maandag 19 november hebben de Geldergroep, de Capabel Onderwijsgroep, en wethouder Jos Fleskes namens de gemeente Deventer, de nieuwe overeenkomsten voor Inburgering ondertekend. De Geldergroep gaat voor de gemeente Deventer de inburgeringsonderzoeken verzorgen en de Capabel Onderwijsgroep concentreert zich op de inburgeringstrajecten voor inburgeraars. In een traject van 1-1,5 jaar leren de kandidaten door middel van oefeningen en rollenspellen de Nederlandse taal.

Ook lopen de deelnemers een bepaalde tijd stage, zodat zij het Nederlands in de praktijk kunnen oefenen. Het traject is bedoeld als voorbereiding op het examen.

Sinds 1 januari 2006 kent Nederland de Wet Inburgering. Immigranten die zich in ons land willen vestigen krijgen met deze wet te maken. Voor de wet van kracht was ging het vooral om het aantal verplichte uren (600) dat een nieuwkomer naar school moest, maar vanaf 1 januari
2006 geldt de prestatie-eis. Iedereen moet een bepaald niveau halen en dat door middel van diploma's kunnen aantonen.

ondertekening nieuwe overeenkomsten Inburgering

Het zetten van de handtekeningen betekent formeel de start van inburgering in het kader van de Wet inburgering. (foto: Auke Pluim)

Publicatiedatum: 20-11-2007

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 20 november 2007