Time : 16:04:32
Date : 20 November 2007
Sender Name: Pressroom 80

Luchtreinigende spaarlamp zorgt voor hype
Ionisatie is hotter dan ooit
Naar aanleiding van de uitzendingen over de Curlite luchtreinigende spaarlamp op Radio1 bij Peeters & Pichal en de talrijke reacties op de websites van Radio1 en Curlite blijkt duidelijk dat ionisatie en Curlite leeft onder de mensen. Mensen proberen langs allerlei kanalen meer te weten te komen. Met dit persbericht hopen we deze info over te brengen.

Wat is ionisatie?
Ionisatie kan je best vergelijken met een aantal natuurelementen zoals waterwrijving en onweer. Aan zee zijn er veel meer negatieve ionen in de lucht omdat deze door waterwrijving vrijkomen waardoor de lucht er veel gezonder is. Ook bij een onweer komen er negatieve ionen vrij door hoogspanning, als je na een onweer buitenkomt merk je dat de lucht gezuiverd is van stof, pollen, geuren, ....

Links naar wetenschappelijk onderzoek over ionisatie: The Pennsylvania State University:
http://www.engr.psu.edu/ae/iec/abe/control/neg_ion.asp - http://www.negativeiongenerators.com/negativeionsresearch.html

Ioniserende toestellen zijn al vele jaren op de markt maar zijn vrij duur in aankoop en zijn meestal groot en lawaaierig. Ze werken met filters die regelmatig vernieuwd moeten worden. Een filter vervangen kost meer dan een Curlite lamp en wanneer men de filter niet tijdig vervangt dan bestaat de kans dat deze toestellen schadelijk worden.

Wie zijn wij?
Curlite is een Belgische creatie (TVT bvba) gevestigd te Berchem bij Antwerpen en is 1 jaar geleden gestart met de lancering van haar luchtreinigende lampen. Curlite is ontstaan door onze interesse voor milieu en vooral binnenluchtverontreiniging. Zo zijn we voor de particuliere markt bij een spaarlamp met een ingebouwde ionisator terechtgekomen.

Curlite heeft nog andere producten voor professionele doeleinden zoals luchtreinigende TL lampen. Curlite heeft op de professionele een succesvol project lopen bij een grote Nederlandse bank.

Door al deze ervaringen zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw product. We krijgen hiervoor de ondersteuning van het Innovatiecentrum Limburg en het VITO (Vlaams instituut voor technologische ontwikkeling). We hopen dit nieuwe product binnen enkele maanden te lanceren.

Hoe werkt de Curlite luchtreinigende spaarlamp?
De Curlite spaarlamp heeft een ingebouwde ionisator. Het is dus niet de lamp die de lucht zuivert maar de ingebouwde ionisator. Deze brengt negatieve ionen in de lucht en verspreidt ze via de natuurlijke luchtcirculatie. Negatieve ionen hebben een positief effect op onze gezondheid.
Stof, rook en dergelijk zijn positief geladen deeltjes. Door te ioniseren trekken de negatieve en positieve deeltjes elkaar aan. Ze gaan samen clusteren, worden te zwaar en slaan neer op de grond. Dit stof is zeer eenvoudig te verwijderen met een normale poetsbeurt.

De Curlite spaarlamp is een product dat 3 zaken in zich heeft dat mensen bezighoudt: energie besparen (spaarlamp), gezondheid (ionisator) en lichtsterkte.

Hoe de Curlite luchtreinigende spaarlamp gebruiken? De Curlite luchtreinigende spaarlamp moet niet de hele dag branden want de negatieve ionen verspreiden zich doorheen de ruimte door de natuurlijke luchtcirculatie.
Dus hoe langer de lampen branden hoe meer vierkante meters er bestreken worden. Je gaat snel merken hoe lang je de lamp moet laten branden. Het zijn spaarlampen dus het verbruik valt heel goed mee!

Let wel op! Als de continue aanvoer van vervuilende elementen in de lucht heel groot is zal er meer tijd nodig zijn. Je mag bijvoorbeeld niet verwachten dat 1 Curlite lamp de lucht in een grote ruimte met 10 katten kan schoon houden!

Het volgende voorbeeld van een gelukkige gebruiker zegt heel veel over de werking: een 12 jarig meisje sliep altijd heel onrustig en ontwaakte steeds met hoofdpijn. Dit bleek het gevolg te zijn van luchtallergenen. Sinds ze de Curlite lamp 2 à 3 uur laat branden voor het slapen gaan, slaapt ze heel rustig en heeft ze geen hoofdpijn meer. Hoe langer Curlite brandt, hoe beter het resultaat en hoe groter de ruimte dat je kan bestrijken!


1 Curlite spaarlamp voor een ruimte van 10 tot 20m² afhankelijk van het aantal branduren.

Waar zijn ze te koop? Wat kost een Curlite luchtreinigende spaarlamp? In België worden ze te koop aangeboden bij Gamma, Blokker, natuurwinkels en andere. Meer info kan teruggevonden worden op www.curlite.com.
Richtprijs = 14,99 EUR (Inclusief btw en recupel)

Meer weten? Nog vragen?
Voor meer info, interviews of beeldmateriaal, gelieve contact op te nemen met
Tim Van Tittelboom per email tim@curlite.com of op het nummer 0485 537 009.

URL: http://www.curlite.com