Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 20/11

OOSTERHOUT NB, 20 november 2007

Politie houdt echtgenoot aan voor huiselijk geweld

OOSTERHOUT De politie heeft gisteravond rond 22.40 uur in de Melis Stokelaan een 30 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht jarige van poging tot doodslag en mishandeling van zijn 33 jarige vrouw. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen in de woning een woordenwisseling over het zetten van een kopje thee. De woordenwisseling ontaardde in een conflict waarbij de verdachte zijn vrouw enkele keren in het gezicht sloeg en haar bij de keel greep.

Extra toezicht in voetgangersgebied van winkelcentrum Zuiderhout

OOSTERHOUT: In navolging op eerder intiatieven in winkelcentrum Arkendonk komt er ook extra toezicht in winkelcentrum Zuiderhout in de wijk Oosterheide. De politie gaat ook daar, in samenwerking met de handhavers van de gemeente Oosterhout, de komende weken extra controleren. De politie en gemeente krijgen namelijk regelmatig meldingen van winkeliers en bezoekers dat veel (brom-) fietsers zich niets aantrekken van het feit dat Zuiderhout een voetgangersgebied is

Het winkelcentrum Zuiderhout bestaat voornamelijk uit
voetgangersgebied, met op woensdagmiddag een weekmarkt. Winkeliers en winkelend publiek ondervinden overlast van fietsers en bromfietsers. De politie gaat daarom in samenwerking met handhavers van de gemeente controles uitvoeren. Zij leggen dan de nadruk op het fietsen en bromfietsen in het voetgangersgebied. De komende weken wordt er intensief gecontroleerd op verschillende dagen en tijden. De politie en de handhavers treden daarbij verbaliserend op. Een boete voor fietsen door een voetgangersgebied bedraagt 30,-. De boete voor bromfietsen door een voetgangersgebiedbedraagt 50,-. Waneer een echt gevaarlijke situatie ontstaat, zal een andere (hogere) sanctie opgelegd worden.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobiliste

OOSTERHOUT De politie heeft vanmorgen rond 02.15 uur op de Bredaseweg een 35 jarige automobiliste uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens de surveillance controleerden agenten de bestuurster. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat ze onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat ze 590 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 6 uren mocht ze na verhoor vertrekken.

Automobilist gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK Bij een eenzijdig verkeersongeval op het Westeinde raakte gisteravond rond 19.45 uur een automobilist (leeftijd en woonplaats niet bekend) gewond. Hij is met vermoedelijk inwendig letsel overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

De automobilist reed met een auto over het Westeinde in de richting van Sprang-Capelle. In een bocht verloor de man vermoedelijk de macht over het stuur waardoor de auto met de wielen in de berm belandde. Vervolgens is het slachtoffer vermoedelijk gaan tegensturen waardoor de auto in een aan de linkerkant gelegen sloot tot stilstand kwam. De brandweer verleende hand- en spandiensten aan het personeel van de GGD waarna het slachtoffer voor onderzoek overgebracht werd naar het ziekenhuis.

Auteur: Desiree Brabers