Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 november 2007

Verwarde man slapend in medisch centrum

OUDENBOSCH: Een verwarde man is maandagmiddag in het medisch centrum aan het Oost-vaardeke aangehouden door de politie. De man liep de hele ochtend door het medisch centrum en vertelde het aanwezige personeel dat hij een afspraak had. Tussen de middag was de man ineens verdwenen. Even later trof een personeelslid de man aan in een onderzoekskamer waar hij op het bed een uiltje lag te knappen. Uiteindelijk is de politie gebeld die de man heeft meegenomen. Aangezien de man zonder vaste- woon of verblijfplaats is en hij niet in het bezit was van een identiteitsbewijs is hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Aanhouding na vernieling poort

ST WILLEBRORD: Doordat de gemoederen hevig waren opgelopen is een echtelijke ruzie maandagmiddag uitgelopen tot een tweetal aanhoudingen door de politie. Een 23-jarige man en een 31-jarige vrouw vernielde de poort van familie van de vrouw aan de Rodenburg. Hierna reed men weg. De politie was net iets sneller waarna het tweetal kon worden aangehouden op de Rijksweg A58 nabij Roosendaal. De verdachten, inwoners van Bergen op Zoom, zijn inverzekering gesteld.

Jongen aangehouden na verstoren informatieavond

ROOSENDAAL: Een lezing over veiligheid en het gevoel van veiligheid georganiseerd door het SIW werd maandagavond verstoord door een groep jongeren. De politie alsmede verschillende vertegenwoordigers van buurtplatforms en andere instanties waren daar aanwezig om de lezing van Dr. Beke bij te wonen toen de groep jongeren op het plein erg luidruchtig werd. De politie heeft hierna de groep aangesproken. Één jongen, een 16-jarige inwoner van Roosendaal, liep weg toen de politie hem wilde aanspreken. Hij is aangehouden omdat hij niet in het bezit was van een geldige legitimatie. Na verhoor is hij heengezonden. Hij zal worden besproken in het Jeugd Risico Overleg.

De lezing kon die avond weer rustig worden voortgezet.

Verdachte situatie leidt tot aanhouding

BERGEN OP ZOOM: Surveillerende politieagenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag een auto rijden op de Kastanjelaan. In het kader van het Donkere Dagen Offensief controleerde de politie de auto. In de auto zat een tweetal personen waarvan de bestuurder weigerde zijn naam op te geven. De man was echter bij de politie bekend, waarna hij is aangehouden voor het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs. Nadat zijn identiteitsbewijs op het bureau werd afgegeven kon de man zijn weg weer vervolgen. Hij kreeg hiervoor proces-verbaal.

Man aangehouden na vondst wapens

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagavond een 48-jarige man uit Roosendaal aan in zijn woning. De politie had een tip gekregen dat er mogelijk wapens in de woning zouden liggen. In de schuur van de woning van een familielid van de verdachte zijn o.a. een steekwapen en een luchtdrukpistool aangetroffen. Deze waren eigendom van de verdachte, De wapens zijn in beslag genomen. De eigenaar is aangehouden. Hierbij is preventief een diensthond ingezet.

Auteur: Nicolette Bovenhorst