Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 20-11

BREDA, 20 november 2007

Bestuurder uit auto geknipt na kettingbotsing

BREDA: Op maandagmiddag ontstond er een kettingbotsing op de Rijksweg A58. Een 23-jarige Tilburgse reed met haar auto over de A58 vanuit Breda richting Tilburg. Een 48-jarige vrouw in een personenauto reed op dat moment voor de Tilburgse en moest door verkeersomstandigheden remmen. De Tilburgse kon niet op tijd remmen en week uit naar rechts. Hier reed op dat moment Hier reed een 34-jarige vrouw uit Oostelbeers in een bestelauto met aanhangwagen. Er ontstond een aanrijding. De Tilburgse liep hierbij nekklachten op en is op advies van een toevallig passerende arts uit haar voertuig geknipt door de brandweer, zodat ze rechtstandig het voertuig uit kon worden gehaald. Hierna is ze naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van haar verwondingen in onbekend.
Alle drie de voertuigen raakten beschadigd.
De politie heeft meerdere getuigen gehoord over het ongeval. Het verkeer is tijdens de werkzaamheden tijdelijk over de vluchtstrook omgeleid.

Man aangehouden in bezit van drugs

BREDA: De politie controleerde op maandagavond hangjeugd aan het Schoolakkerplein. Een 24-jarige Bredanaar bleek in bezit van een joint en een flesje GHB en was niet in bezit van een identiteitsbewijs. Hij is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. Een andere 24-jarige man uit Breda bleek in bezit van een mes en tekende hier afstand van.

De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen in flatwoning

BREDA: De politie trof op maandagavond een hennepkwekerij aan in een pand aan de Bernhard de Wildestraat. De politie ging een kijkje nemen na een anonieme tip. In de flatwoning zijn ruim 150 hennepplanten aangetroffen. De 25-jarige bewoner van het pand is als verdachte gehoord. De kwekerij is ontmanteld en ontruimd. De planten en bijbehorende apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. Het energiebedrijf is in kennis gesteld. Ze zullen aangifte doen van diefstal van stroom.

Grotere kwekerij ontdekt in loods

BREDA: De politie trof op dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan in een loods aan de Teteringsedijk. Er werden ongeveer 10.000 hennepplanten aangetroffen. Hiervan waren ongeveer 9.500 hennepstekjes.

Bij het arriveren van de politie probeerden 7 aanwezigen het pand te verlaten, maar zijn direct aangehouden. Het gaat om een 63-jarige man, 42-jarige vrouw, 38-jarige vrouw, 48-jarige vrouw en 34-jarige man uit Breda, een 37-jarige vrouw Blijswijk en een 51-jarige vrouw uit Den Haag. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het

De kwekerij, die opgezet was in meerdere compartimenten van een loods, is door 8 medewerkers van de gemeente Breda ontruimd. Ook is in het pand een hoeveelheid professioneel vuurwerk aangetroffen. Het gaat om een paar honderd stuks. Het Regionaal Milieu Team heeft het vuurwerk in beslag genomen en zal het onderzoeken.

Veelpleger aangehouden voor autodiefstal en woninginbraak

BREDA: De politie hield op dinsdag even na middernacht een 34-jarige veelpleger uit Breda aan voor een woninginbraak en diefstal van drie autos. De man is aangetroffen in een auto aan het Montenspark. Eind vorige week werd ingebroken in een woning in de omgeving van het Montenspark. Hierbij werden drie autosleutels en twee bijbehorende autos ontvreemd. De verdachte opende dinsdag met behulp van één van de sleutels de auto. Hij werd hierbij gesnapt door de politie. De gestolen autos zijn op aanwijzing van de verdachte teruggevonden op de Groot Ijpelaardreef en de Molengracht teruggevonden. Ze zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek en zullen aan de eigenaar worden geretourneerd.

De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veelpleger aangehouden voor diefstal kratje

BREDA: De politie hield maandagochtend een 47-jarige veelpleger aan. De politie zag hoe de man in de Kraanstraat een leeg kratje uit een winkelwagentje wegnam en wegfietste. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Over veelplegers

De politie Midden en West Brabant houdt veelplegers actief in de gaten. Deze groep criminelen wordt zwaarder bestraft en blijft eerder in voorarrest, ook voor een gering delict. Reden voor deze aanpak is dat een relatief groot deel van de criminaliteit (60 tot 65%) gepleegd wordt door naar verhouding weinig daders (10 tot 15%). Zo leren landelijke onderzoeken ons. Het gaat dan om veelplegers vanaf 12 jaar.
Welwillende veelplegers, zij die een streep onder hun criminele verleden willen zetten, kunnen geholpen worden. Hiervoor wordt intensief samengewerkt tussen justitie, politie, reclassering, penitentiaire inrichtingen en gemeenten. Die preventietaak gaat nog verder: de partners bieden zelfs degene die een paar keer de fout is ingegaan, maar nog geen veelpleger is, een intensief
begeleidingstraject aan om erger te voorkomen.

Politie houdt man aan voor huisvredebreuk

BREDA: De politie hield maandag om 12.45 uur een 41-jarige Bredanaar aan voor huisvredebreuk. De man heeft sinds 2 november 2007 een winkelverbod voor een winkel op de Baliendijk. Hij kwam echter toch de winkel binnen en wilde niet weggaan. Ook na meerdere vorderingen van de politie wilde de man niet weggaan. Hij is aangehouden. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De man is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg