Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Akkoord over CAO-VO

Utrecht 20 november 2007 - De VO-raad en de bonden hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een kortlopende CAO voor het voortgezet onderwijs. Gebleken is dat er op dit moment geen ruimte is voor overleg met de bonden over modernisering van de arbeidsvoorwaarden. De VO-raad wil echter niet dat de werknemers de dupe worden van het vastgelopen CAO-overleg. Door de kortlopende CAO krijgen de docenten en overige personeelsleden de loonsverhoging waar ze recht op hebben.

Sjoerd Slagter, voorzitter VO-raad: "We kiezen nu voor een kortlopende CAO met de loonsverhoging waar docenten recht op hebben, om vervolgens direct het overleg te beginnen over een toekomstbestendige CAO met een langere looptijd." Concurrerende arbeidsvoorwaarden en het versterken van de professionaliteit van het personeel hebben een hoge prioriteit voor de werkgevers. De VO-raad wil dan ook op korte termijn het overleg met de bonden hervatten over een nieuw te sluiten CAO met toekomstbestendige arbeidsvoorwaarden, zoals het behouden van de seniorenregeling (BAPO), het verbeteren van de positie van startende docenten en het versterken van de medezeggenschapsraad.

Voor de kortlopende CAO-VO geldt een looptijd van 1 juli 2007 tot 1 juli 2008. Het personeel ontvangt per 1 juli 2007 een structurele loonsverhoging van 2,4% en een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering van 1,5% per 31 december 2007. In het voortgezet onderwijs werken ruim 100.000 mensen op ongeveer 650 scholen.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht