FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Bokser Joval 'vecht' mee voor betere schoonmaak-cao

Bokser Raymond 'Hallelujah' Joval is aanwezig bij de start van de cao-onderhandelingen voor de schoonmaakbranche. Hij laat hiermee de werkgevers en de schoonmakers weten dat ook hij meevecht voor een betere schoonmaak-cao. De aanwezigheid van Joval bij de start van de onderhandelingen is deel van de FNV Bondgenoten campagne `voor een betere toekomst' voor schoonmaakpersoneel.

Naast de onderhandelingen met de werkgevers die donderdag van start gaan, vragen de schoonmakers in hun campagne ook om steun van de opdrachtgevers. Ron Meyer, bestuurder FNV Bondgenoten: "De werkgevers stellen dat de lage salarissen en hoge werkdruk veroorzaakt worden door de opdrachtgevers. Zij zouden steeds hogere eisen stellen voor lage prijzen. We kloppen nu dus bij de grote opdrachtgevers aan om hen om steun te vragen."

De campagne `voor een betere toekomst' is zaterdag 17 november van start gegaan met een bijeenkomst op Schiphol. In de campagne vragen werknemers uit de schoonmaakbranche samen met FNV Bondgenoten om betere arbeidsvoorwaarden. De bond wil onder meer dat schoonmakers minimaal 10 euro bruto per uur gaan verdienen.

---