ABVAKABO FNV

Akkoord voor cao CIZ

Er is een akkoord bereikt over een éénjarige cao CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). De basis voor deze cao is nu nog de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen. In 2008 zal een eigen cao CIZ tot stand worden gebracht, waarvoor beide partijen onderwerpen zullen inbrengen.

De cao afspraken voor 2007 zien er als volgt uit:
* geen enkele achteruitgang van de bestaande arbeidsvoorwaarden (dit in tegenstelling tot wat er speelt bij de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen);

* de lonen worden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2007 verhoogd met 2,3%;

* de werkgeversbijdrage tegemoetkoming ziektekosten IZZ wordt verhoogd van EUR 12,57 naar EUR 13,67 per verzekerde en wel met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2007;

* de maximale tegemoetkoming voor reiskosten woon-werkverkeer wordt met ingang van 1 januari 2008 verhoogd door de vergoeding af te leiden van 60 kilometer per dag in plaats van 35 kilometer per dag (het effect van deze afspraak verschilt per werknemer maar kan oplopen tot een kleine EUR 100 per maand).

Over het cao-akkoord zullen de leden schriftelijk geraadpleegd worden. In overleg met de Landelijke Advies Commissie CIZ worden ook data gepland voor regionale ledenraadplegingen.
20-11-2007, Verpleeg- en verzorgingshuizen, Overige cao's | Meer over: