Politie Kennemerland

Nieuwberichten 20 november 2007

Regio Kennemerland, 20-11-2007

Getuigen mishandeling gezocht

BEVERWIJK, 19 november - De politie zoekt getuigen van een mishandeling die omstreeks 12.30 uur heeft plaatsgevonden in de Begijnenstraat. Een 22-jarige vrouw uit Heemskerk liep samen met twee collega's in de Breestraat, toen zij een woordenwisseling kreeg met een meisje dat even verderop liep. Toen de Heemskerkse de Begijnenstraat in liep werd zij van achteren aangevallen door het meisje en meerdere keren in haar gezicht geslagen. Het signalement van het meisje luidt als volgt: ongeveer 20 jaar, lengte circa 1.67 m, mollig postuur, witblond steil haar tot over de schouders. Ze droeg een gebleekte spijkerbroek en zwartkleurig jack, daaronder droeg ze een trui met capuchon. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling, zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900 - 8844.

Controles Vreemdelingenpolitie

REGIO - De Vreemdelingenpolitie heeft afgelopen week tijdens de diverse bedrijfscontroles in Zwanenburg, IJmuiden, Haarlem en Beverwijk zeven personen aangetroffen die niet in bezit waren van een geldige verblijfsvergunning. Alle zeven personen werden door de vreemdelingenpolitie in bewaring gesteld en overgedragen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek op Schiphol.

Bij controles op de Montageweg in Beverwijk werden twee vrouwen afgelopen weekend werkend aangetroffen, terwijl zij niet beschikten over een werkvergunning. De vrouwen waren in afwachting van een beslissing voor een verblijfsvergunning. De vreemdelingenpolitie heeft hiervan proces verbaal opgemaakt.

Slachtoffers gezocht van mishandeling

HAARLEM - De politie heeft n.a.v. de aanhouding van twee Bulgaren op 11 november een onderzoek ingesteld naar de mishandeling en de poging tot verkrachting van een 22-jarige Haarlemse. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten meerdere vrouwen betast en/of mishandeld hebben. Mogelijk zijn ook mannen slachtoffer geworden van mishandeling door de beide verdachten. Een van de twee verdachten, de vermoedelijke hoofddader, is herkenbaar door zijn haardracht: hij droeg een opvallend lange staart. De politie wil graag in contact komen met mensen die slachtoffer zijn geworden van deze twee verdachten en verzoekt hen contact op te nemen met de afd. Jeugd en Zeden in Haarlem, via tel.nr. 0900-8844.

Hieronder het persbericht dat vorige week is verzonden naar de media:

Geweldplegers aangehouden

HAARLEM, 11 november - De politie heeft zondagmorgen twee 24-jarige Bulgaren aangehouden voor mishandeling en poging tot verkrachting. De mannen hebben rond 05.00 uur op de hoek van de Beeksteeg en de Hagestraat een 22-jarige Haarlemse geschopt, geslagen en geprobeerd haar te verkrachten. De vrouw was lopend onderweg toen ze door het tweetal werd aangesproken. Ze ging niet in op enkele oneerbare voorstellen en werd toen gegrepen. Buurtbewoners die zagen dat de vrouw werd mishandeld riepen de verdachten toe te stoppen. De verdachten zijn er vandoor gegaan. Politiemensen zijn op zoek gegaan naar de verdachten en troffen hen na enig zoeken elders aan. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Mogelijk dat de mannen in de nacht van zaterdag op zondag meer vrouwen hebben lastig gevallen. Het gaat om een vrij lange man met een donkere paardenstaart en een kleinere forse man met kort haar. Slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.

Alcoholcontrole

HEEMSTEDE - 19 november. De politie heeft op het Valkenburgerplein tussen 19.30 en 22.00 uur bij 155 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed van alcohol te rijden.

Snelheidscontroles

HEEMSTEDE - 19 november. De politie heeft op de Herenweg tussen 8:15 en 9:30 uur een snelheidscontrole gehouden en hierbij 29 van de 1.140 bestuurders geflitst, omdat zij te snel reden.

HAARLEM - 19 november. Op de Fonteinlaan heeft de politie tweemaal gecontroleerd op snelheid; 325 van de 3.049 voertuigen werden geflitst door de radarwagen. De hoogstgemeten snelheid bedroeg hier 95 km/uur, waar een maximum snelheid van max. 50 km/uur is toegestaan. De Fonteinlaan is een van díe wegen, waar ernstige letselaanrijding plaatsvinden omdát er te hard wordt gereden.

VIJFHUIZEN - 19 november. Op de N205 heeft de politie een laserguncontrole gehouden waarbij vijf bestuurders aan de kant werden gezet vanwege hun te hoge snelheid. Het merendeel van de weggebruikers, ruim 98% hield zich aan de max. toegestane snelheid!

Fietsverlichtingscontroles

REGIO - 19 november. De politie heeft in de avonduren de fietsverlichting gecontroleerd in Heemskerk en Heemstede. Tijdens de controles in Heemskerk werden negen fietsers bekeurd omdat zij geen verlichting voerden en dus niet goed zichtbaar waren voor het overig verkeer.

Tijdens twee controles in Heemstede werden in totaal acht fietsers door de politie aan de kant gezet en bekeurd. De politie houdt fietsverlichtingscontroles om de veiligheid van de fietsers te verhogen. Voor meer informatie over fietsverlichting, zie: www.fietslichtaan.nl

Aanrijdingen met letsel
OUDE MEER, 20 november - Politieagenten behandelden omstreeks 07.55 uur een aanrijding op de Fokkerweg. Een 52-jarige Hoofddorper reed met zijn auto over de Fokkerweg. Toen hij rechtsaf wilde slaan, zag hij een 29-jarige bromfietser uit Amsterdam over het hoofd, die op het fietspad reed. De bromfietser is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

SANTPOORT-NOORD/VELSEN-ZUID, 20 november - Politieagenten behandelden omstreeks 08.17 uur een aanrijding op de Rijksweg Santpoort/Velsen. Daarbij kwamen een 65-jarige automobilist uit Velsen en een 20-jarige plaatsgenote met elkaar in botsing. De 20-jarige vrouw moest uit haar voertuig geknipt worden. Zij is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.