Gemeente Hengelo

Grijze en groene minicontainer krijgen chip

Het aanbrengen van een chip in de grijze en groene minicontainers is in volle gang. Maakt u gebruik van minicontainers? Dan ontvangt u de komende weken een brief waarin wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren, waarom dat gebeurt en wat u precies moet doen. Ook staat in deze brief een speciaal voor dit project geopend gratis telefoonnummer waar u met al uw vragen terecht kunt.

Met de chip wordt een koppeling gemaakt tussen uw containers en uw woning. Gestolen containers en containers die worden meegenomen bij verhuizing kunnen makkelijk worden opgespoord. Het uitzetten van nieuwe en het vervangen van containers kan snel worden verwerkt.

Meer containers gebruiken en containers vaker aanbieden dan is toegestaan, wordt voortaan tegengegaan. Daardoor worden de inzamelroutes niet te zwaar belast. Op de dag dat uw grijze en groene minicontainer een chip krijgen, kunt u de container(s) waarop u geen recht heeft aan de straat zetten. Deze containers worden meegenomen.

Waar zit de chip?

Bij de grijze containers wordt in de bovenrand een sleufje gefreesd waarin een houdertje met de chip wordt aangebracht. Bij de groene containers zit onder de bovenrand een uitsparing waarin de chip wordt bevestigd. In beide gevallen zit de chip aan de voorkant van de container.

De komende weken houden we u op de hoogte over het chippen van de containers.

Ronde groene chip in de groene minicontainer Langwerpige rode chip in de grijze minicontainer