Deli XL treedt toe tot Ik Kies Bewust

20/11/2007 17:00



Deli XL



Foodservice groothandel Deli XL wordt per 1 januari 2008 deelnemer aan Ik Kies Bewust. Het logo waarmee consumenten een bewuste keuze kunnen maken voor producten met een gezondere samenstelling. Deli XL is de eerste foodservice groothandel die deelneemt aan Ik Kies Bewust en participeert met producten van het eigen huismerk en een nieuw front-of-house merk dat begin 2008 wordt geïntroduceerd: fresh4you.

Gezond assortimentsbeleid
"Wij ondersteunen onze klanten bij een gezonde bedrijfsvoering en zien het belang van evenwichtige voeding voor de gezondheid van consumenten", zo vertelt Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL. "Een praktische uitwerking hiervan is om een gezond assortimentsbeleid te voeren. Het Ik Kies Bewust-logo is voor ons een maatstaf om producten te toetsen en tegelijkertijd een belangrijk communicatiemiddel naar de klant en de consument."

Nieuw front-of-house merk
Het Ik Kies Bewust-logo wordt het eerst zichtbaar op het eigen huismerk en een nieuw front-of-house merk dat begin 2008 wordt geïntroduceerd. Dit nieuwe merk, met de naam fresh4you, wordt nadrukkelijk gepositioneerd richting de eindgebruikers van bedrijfsrestauratieve voorzieningen. Hiermee is dit een belangrijke stap in de ontwikkeling van huismerken bij foodservice groothandels. Colin Westerwoudt, productmanager bij Deli XL: "Tot nu toe zijn de meeste huismerken in onze branche gericht op grootverbruik in de keuken of achter de counter. Met fresh4you brengen we een neutraal, maar visueel zeer aantrekkelijk merk voor de consument." Alle huismerkproducten van Deli XL zullen onder de loep worden genomen en worden beoordeeld of deze het Ik Kies Bewust-logo kunnen dragen.

Toetsing en beoordeling producten
Om het Ik Kies Bewust-logo te mogen voeren moet een leverancier voldoen aan internationale aanbevelingen voor gezondere voeding. Producten worden beoordeeld op hun voedingskundige samenstelling, waarbij er wordt gekeken naar het gehalte aan verzadigd vet, suikers, zout en de noodzakelijke voedingsstoffen, zoals vezels. Deli XL heeft producten die in aanmerking komen voor het logo intern beoordeeld en deze worden nu voorgelegd aan de Stichting Ik Kies Bewust ter goedkeuring. Met het logo op het product herkent de consument producten met een gezondere samenstelling in één oogopslag.





http://www.ikkiesbewust.nl