Politie Gelderland-Midden

Politie houdt vier verdachten aan voor overval Amigo's
Publicatiedatum: 20-11-2007 17:02:56

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft maandagochtend 19 november vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de gewapende overval op restaurant Amigo's in de Pauwstraat. De vier verdachten, jongens in de leeftijd 17 tot 19 jaar en alle vier woonachtig in Arnhem-Zuid, zijn in hun woning aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal met geweld of medeplichtigheid daaraan. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.

Rond middernacht van zondag 15 op maandag 16 juli werd de bedrijfsleider plotseling overvallen door twee gemaskerde mannen. Hij wilde net het restaurant sluiten toen de mannen hem overvielen. Ze mishandelen en knevelen het slachtoffer en vertrokken uiteindelijk met het geld uit de kassa via de achteruitgang. Het 51-jarige slachtoffer is met forse verwondingen in zijn gezicht opgenomen in het Rijnstate ziekenhuis.

De politie toonde 9 oktober in Opsporing Verzocht beelden van bewakingscamera's waarop de vermoedelijke verdachten te zien waren. Eerder werd een opsporingsbericht op TV Gelderland uitgezonden. Mede dankzij informatie die de politie binnen kreeg na de uitzending van Opsporing Verzocht en verklaringen van getuigen, zijn uiteindelijk vier verdachten aangehouden.

De vier verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---