Persberichten 20/11 middag

Regio, 20-11-2007

Leiden Getuigen van bedreiging gezocht De politie is dringend op zoek naar getuigen van een bedreiging op de Boerhaavelaan. Maandag 19 november werd een 25 jarige man uit Leiden aangehouden nadat deze tussen 23.15 en 23.45 uur op de Boerhaavelaan een daar wonende man met een broodmes had bedreigd. De 22 jarige bewoner reed in zijn auto, toen plots de belager voor zijn auto sprong. Deze schreeuwde hierbij en schopte tegen de auto. Toen de bestuurder uit wilde stappen om naar de belager toe te gaan, trok deze plotseling een broodmes en maakte daarmee dreigende bewegingen. De man stapte snel weer in zijn auto, deed deze op slot en reed weg. De gewaarschuwde politie rekende de verdachte, een veelpleger, in. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie is op zoek naar getuigen voor de verdere afhandeling van de zaak. Zij kunnen contact opnemen met politieteam Leiden-Noord via 0900 8844.

Alphen aan den Rijn Politie vraagt automobilist en bijrijder zich te melden De politie verzoekt een automobilist en zijn bijrijder zich te melden bij de politie. De politie wil graag met hen in contact komen voor de afwikkeling van een verkeersongeval. Op zaterdag 17 november, rond 18.50 uur, werd een 19 jarige Alphense afgezet bij het treinstation van Alphen aan den Rijn aan de zijde van Kerk en Zanen. De Alphense stapte uit de auto die even was geparkeerd op de Aziëlaan vlakbij de rotonde met de Noorderkeerkring. Ze wilde oversteken, maar zag een auto die vanaf de andere richting kwam niet aankomen. De auto, met daarin twee personen, reed over haar voet heen. Na kortstondig contact tussen de twee partijen is de Alphense naar het ziekenhuis gebracht. Van haar voet bleken middenvoetbeentjes gebroken te zijn. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder en zijn bijrijder, zij worden gevraagd zich te melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via 0900-8844.

Zoeterwoude Kop-staart aanrijding Dinsdag 20 november rond 06.40 uur vond op de N11 in de richting van Leiden een kop-staart aanrijding plaats tussen vier auto's. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk. Een 81 jarige Alphenaar die achter in de rij reed en zijn 78 jarige echtgenote werden voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een andere bestuurder klaagde over pijn in de nek.

Waddinxveen Aanrijding op Rijksweg A12 Dinsdag 20 november even voor 09.00 uur vond een aanrijding plaats op de Rijksweg A12 in de richting van Den Haag. Een 41 jarige bestelautobestuurder uit Uden raakte mogelijk door het natte wegdek de controle kwijt over zijn voertuig. De bestelauto slipte en botste tegen een vrachtauto. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het EMC in Rotterdam. Een 25 jarige man uit Veldhoven, inzittende van de auto, werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Politie neemt illegaal vuurwerk inbeslag Politie Hollands Midden heeft dinsdag 20 november een 42 jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel gehoord over het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk. De politie had informatie dat de man het vuurwerk in zijn woning bewaarde. Bij de doorzoeking in zijn woning op dinsdag 20 november werden 200 nitrate thunders, 10 titanium thunders en 43 strijkers mini pirat aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie maakt proces verbaal op tegen de verdachte.

Illegaal vuurwerk gevaarlijk De politie benadrukt het gevaar van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk waardoor er een verhoogde kans is op letsel. Lontjes kunnen tekort zijn, vuurwerk beschadigd, teveel kruit waardoor het vuurwerk te snel, te hard of in een andere richting klapt dan gewenst. Dat maakt illegaal vuurwerk niet alleen gevaarlijk voor de vuurwerkafsteker, maar ook voor omstanders.