Socialistische Partij

SP wint Vadertrofee

20-11-2007 * De SP heeft vandaag de Vadertrofee 2007 uitgereikt gekregen. De prijs is een initiatief van het Vaderkenniscentrum en Fathers4Justice en werd op de internationale dag van de rechten voor het kind voor het eerst uitgereikt.

Juryvoorzitter en hoogleraar Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam Louis Tavecchio reikte de prijs - een schilderij van Joep Zander - uit aan Kamerleden Jan de Wit, Krista van Velzen en Harry van Bommel. Op verschillende manieren hebben zij zich ingezet voor bevordering van gelijkwaardig ouderschap, ook na echtscheiding. In het bijzonder roemde de jury de inzet van Jan de Wit die bij de behandeling van het wetsvoorstel 'voortgezet ouderschap na scheiding' een wijzigingsvoorstel indiende dat zou leiden tot een betere ouderschapsverdeling. Ook de inzet van verschillende lokale afdelingen werd naar voren gehaald. Tevens is de SP de eerste partij in Nederland die dit thema in het verkiezingsprogramma heeft opgenomen.

Naast de SP waren ook de VVD en GroenLinks genomineerd voor de Vadertrofee. De prijs zal vanaf 2008 jaarlijks op vaderdag worden uitgereikt.