Deelgemeente Charlois Rotterdam

Jeugdsportfonds start in Rotterdam

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Daarom is vorige week woensdag het Jeugdsportfonds in Rotterdam gestart. Via het Jeugdsportfonds kunnen Rotterdamse kinderen met een krappe beurs geld krijgen om te kunnen sporten.

Jeugdsportfonds-ambassadeur Geert den Ouden, spits bij Excelsior, opende samen met enkele DEHMusschen-jeugdspelers het Jeugdsportfonds in Rotterdam. Contributie en sportmaterialen zijn de belangrijkste kostenposten die vergoed worden door het Jeugdsportfonds Rotterdam. Het is bedoeld voor Rotterdamse kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan het gezinsinkomen tot iets boven het minimuminkomen ligt.

Kinderen die in aanmerking komen, kunnen alleen terecht via een intermediair bij het Jeugdsportfonds, bijvoorbeeld via een medewerker van Bureau Jeugdzorg of een leerkracht op school. Zij doen de aanvraag. Daarna ontvangen zij óf een sportvereniging het geld. Het geld gaat dus niet naar de ouders. Rotterdam Sportsupport voert het fonds uit.

De start werd gehouden bij voetbalvereniging DEHMusschen, waar voor aanvang van het huidige seizoen 89 leden afvielen omdat de contributie vooraf betaald moest worden.

Meer informatie over (de aanvraag voor) het Jeugdsportfonds Rotterdam is te vinden www.jeugdsportfonds.nl/rotterdam.