Gemeente Vlaardingen


Nominaties Vlaardingse UITblinker

20 november 2007

De jury van horecaprijs De Vlaardingse UITblinker heeft maandag 19 november jl. in Loenz de genomineerden voor 2007 bekend gemaakt. Het oergezellige Hendriks Huyskamer, de veilige ontmoetingsplaats DOude Stoep en muzikale aanwinst De Hommel zijn de gelukkigen.

De genomineerden van de Vlaardingse UITblinker. Fotograaf: Arie Wapenaar

De geselecteerde horecaondernemingen maken het sociale leven en het uitgaansleven in Vlaardingen aantrekkelijker. De uiteindelijke winnaar van de UITblinker krijgt de prijs 28 januari 2008 overhandigd.

Tijdens de feestelijke bekendmaking sprak jury-voorzitter P. van Wilsem over de moeilijke keuze waar de jury ook dit jaar weer voor stond. Uit de ruim 600 inzendingen van Vlaardingers die hun favoriete horecagelegenheid hebben aangemeld voor de UITblinker, heeft de jury Hendiks Huyskamer, DOude Stoep en De Hommel gekozen.

Grootmoeders tijd
Hendriks Huyskamer ligt in de Eendrachtstraat, net iets buiten het uitgaanscentrum van Vlaardingen. Het is een kleine, maar gezellige huiskamer, waarop een oud schoolbord de keuzemogelijkheden van de gerechten staan. Daarbij zitten maaltijden uit grootmoeders tijd, zoals speklapjes, draadjesvlees, stoofpeertjes en zelfgemaakte appelmoes en chocola. Het restaurant geeft mensen met een smalle beurs de mogelijkheid toch uit eten te gaan. Hendriks Huyskamer heeft de buurt voor zich gewonnen door de deur te sluiten als de laatste eter vertrokken is en niet te wachten tot er nog late drinkers komen. Het is een ontmoetingsplaats in de buurt. Zo draagt eigenaar Hendrik Bouwmeester uit dat het voor iedereen plezierig moet zijn.

Horeca-neus
Ook over de DOude Stoep is de jury zeer te spreken. Een eerlijk café zonder poespas, een veilige ontmoetingsplaats voor jong en oud aan de soms o zo drukke Westhavenplaats. De modernisering heeft het etablissement opener en ruimer gemaakt. Eigenaar Hans van Dijk is een horecaondernemer die verder kijkt dan zijn horeca-neus lang is. Zo stelt hij op dinsdag, zijn sluitingsdag, DOude Stoep open voor activiteiten voor mensen met een beperking. Daarnaast organiseert hij speciale middagen en is er elk jaar een sinterklaasfeest voor kinderen tot 12 jaar. En met Koninginnedag is DOude Stoep nog steeds de ontmoetingsplek van die oude knakkers (35-40 jaar) die er vroeger ook kwamen. Een place to be, als je op zoek bent naar een relatie. Veel bruidsparen kwamen voort uit een avondje stappen in dit café.

Repertoirekeuze
Als derde nomineert de jury café De Hommel aan de Schiedamseweg. Een café dat de blues laat schallen in het weekeinde en ook door de week steeds meer mensen trekt. Wanneer je het even niet meer ziet zitten, zorgt de repertoirekeuze van eigenaar Ben Visser De Hommel er wel voor dat het een gelegenheid is die je weet op te vrolijken. Deze muzikale ontmoetingsplaats voor oudere jongeren en jonge ouderen is een rijke toevoeging aan het caféaanbod in Vlaardingen

Winnaar 2006
Tijdens de avond sprak ook de winnaar van de Vlaardingse UITblinker 2006 de genomineerden toe. Marco van Hattem van café De Kroon heeft gemerkt dat door het winnen van de horecaprijs de nieuwsgierigheid van de mensen in het uitgaansleven is gewekt. Het is goede reclame voor het uitgaansleven in Vlaardingen.

Op 28 januari a.s. is bekend of dit ook voor Hendriks Huyskamer, DOude Stoep of De Hommel gaat gelden.