Gemeente Vlaardingen


Nieuw leven voor begraafplaats Emaus

20 november 2007

Begraafplaats Emaus krijgt een opknapbeurt en er worden nieuwe familiegraven uitgegeven. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De begraafplaats krijgt een grote onderhoudsbeurt en er komt een urnentuin, urnenmuur en een strooiveld.

Op begraafplaats Emaus werden sinds de opening van begraafplaats Holy in 1972 geen nieuwe graven meer uitgegeven. Alleen bijzettingen in bestaande familiegraven vonden plaats. Vlaardingers hebben wel steeds interesse getoond in graven op begraafplaats Emaus. Het gemeentebestuur heeft nu geld beschikbaar gesteld voor een grote onderhoudsbeurt waarbij het groen, de paden en voorzieningen als de waterpunten en banken worden opgeknapt. Begraafplaats Emaus is vanaf 1823 in gebruik en kenmerkt zich door oude bomen en monumentale graven.

Op de begraafplaats zijn enkele niet-uitgegraven plaatsen, waar nog circa 100 nieuwe familiegraven met twee inlagen in gebruik kunnen worden genomen. De gemeente verwacht dat hiervoor veel belangstelling bestaat. Om de uitgifte eerlijk te laten verlopen kunnen belangstellenden zich in de maand januari opgeven. Als er meer belangstellenden zijn dan graven zal er worden geloot, zodat ieder een eerlijke kans heeft. Op de Gemeentepagina in het huis-aan-huisblad Groot Vlaardingen en op deze website zal in januari 2008 te lezen zijn hoe mensen zich aan kunnen melden.