Stadsdeel Zeeburg

Stefano van Delden wint Baanbrekerprijs

20 november 2007
Op 15 november jl. kende de Baanbrekerprijs 2007 een zinderende apotheose in de Citrusveilinghal in Rotterdam. De prijs is een initiatief van de Start Foundation om mensen zonder baan aan werk te helpen. Stefano van Delden (18) uit Zeeburg viel met zijn plan om een professioneel voetbalelftal op te zetten voor risicojongeren in de prijzen.

Werk zat in je buurt!

De Baanbrekerprijs 2007, met als thema 'Werk zat in je buurt!', stimuleert werkzoekenden ideeën aan te dragen om de wijk te verbeteren én uit de eigen werkloosheid te komen. In anderhalve maand tijd werden bijna honderd plannen ingezonden uit het hele land, grotendeels door mensen die woonachtig zijn in achterstandswijken. De plannen waren zeer divers: van een biologisch tuintje bij een school tot eigen ondernemingen in de horeca en diverse soorten dienstverlening. imageshow.jpg (272 Kb)
Foto: Minister Vogelaar maakt de prijswinnaars bekend

Professioneel voetbalelftal

Stefano van Delden kwam met het idee om een professioneel voetbalelftal voor risicojongeren op te zetten vanuit zijn zelf opgerichte `Masterboys'. In de jury moest hij zijn plan verdedigen tegenover onder andere oud-premier Wim Kok. Uiteindelijk werd hij, samen met 15 anderen, als winnaar gekozen. Alle winnaars worden vanaf 2008 via een aparte training voorbereid op de uitvoering van het eigen project of de eigen onderneming in de wijk. Voor coaching, contacten en financiële middelen in het vervolgtraject is gezorgd. Ook Bureau Sport & Recreatie van stadsdeel Zeeburg blijft "de baanbreker" ondersteunen.

Niet te stoppen

Van Delden timmert hard aan de weg. Eerder dit jaar werd Eljoenai Boldewijn, één van zijn Masterboys, als meest respectvolle speler van Nederland verkozen tijdens het Respect2All Buurtvoetbaltoernooi. Tijdens dit toernooi staat niet de sportieve prestatie, maar het gedrag van de spelers centraal. Wat heeft Stefano van Delden nog meer voor Zeeburg in petto? Vooralsnog lijkt hij niet te stoppen!