Stadsdeel Zeeburg

Kunstenaar beeld Flevopark bekend

20 november 2007
De maker van het tot voor kort onbekende beeld in het Flevopark heeft zich gemeld. De Amsterdamse kunstenaar Rob Ligtvoet heeft het kunstwerk `Rotsvast' gemaakt. Hij plaatste het bronzen beeld met een aantal vrienden rond 1982 op het grasveld, vlakbij het water van Het Nieuwe Diep. Omdat dit niet in opdracht van de gemeente gebeurde, wist het stadsdeel niet wie de maker is.

Zoektocht Beeld Flevopark

Stadsdeel Zeeburg is bezig om alle informatie over de kunstwerken in Zeeburg op de website Kunst op straat te zetten. Van het beeld in het Flevopark was niets bekend. Twee weken geleden plaatste het stadsdeel een oproep op de website:wie kent de kunstenaar van het onbekende beeld? Zowel Het Parool als RTV Noord-Holland hebben vervolgens aandacht besteed aan de zoektocht. Uiteindelijk heeft de kunstenaar zich gemeld.

Golfjes

Rob Ligtvoet heeft laten weten dat het kunstwerk in de jaren zeventig gemaakt is uit één grote ronde bronzen plaat. De golfjes op het beeld zijn een afdruk van het strand van IJmuiden. Met gips heeft de kunstenaar de afdrukken van de golven in het zand 'gevangen' en met een mal overgebracht op het brons. In het beeld heeft hij de natuur en kunst willen combineren. Het beeld komt goed tot zijn recht op deze plek: in het grasveld op de rand van het Flevopark en het water van Het Nieuwe Diep.