Gemeente Sint-Michielsgestel


Uitspraak Raad van State positief in procedures bestemmingsplan centrum

dinsdag 20 november 2007

De Raad van State heeft in een zitting vandaag geoordeeld dat de heer en mevrouw Schure niet ontvankelijk zijn in hun beroep over de toekenning van een hogere grenswaarde voor het geluid van de verlegde Schijndelseweg. Een hogere grenswaarde betekent dat er op deze locatie beperkt meer verkeersgeluid mag worden gemaakt. De hogere grenswaarde is toegekend door Gedeputeerde State aan de plannen die in het bestemmingsplan staan voor het centrum van Sint-Michielsgestel. De gemeente wil graag woningen realiseren aan de Schijndelseweg. Voor deze nieuwe bebouwing moet de Schijndelseweg worden verlegd. Dat levert voor de nieuwe woningen meer geluid op dan de wet toestaat. De hogere grenswaarde voor het geluid was toegekend voor dit onderdeel van het bestemmingsplan.

De motivatie van de Raad van State om de heer en mevrouw Schure niet ontvankelijk te verklaren is een wet-technische. Het gaat in dit geval om een bestaande weg en een bestaande woning. De weg verandert niet voor de deur van hun huis.

De gemeente is tevreden met de uitspraak. Het beroep op de wet geluidhinder was een angel in de bezwaar- en beroepsprocedure. De Raad van State moet nog wel over alle andere bezwaren tegen het bestemmingsplan oordelen. De behandeling hiervan staat eind dit jaar, begin 2008 op de rol van de Raad van State.

---