KNHS


Reality documentaire voor Laurens van Lieren
20 november 2007
Laurens van Lieren

DELFT (KNHS) - Dressuurruiter Laurens van Lieren krijgt een eigen reality documentaire op televisie. De 25-jarige Van Lieren, die deel uitmaakte van het dressuurteam dat deze zomer historisch Europees goud won, wordt in deze documentaire gevolgd op weg naar de Olympische Spelen 2008.

Van Lieren (Rijswijk/Schore) moet zijn uiterste best doen om een plaatsje te veroveren in het Nederlandse team dat naar de Spelen in China gaat. Temeer omdat elk team voor het eerst slechts uit drie dressuurcombinaties mag bestaan. Pas kort voor de Spelen wordt bekend welke ruiters Nederland gaan vertegenwoordigen. De opnames voor de documentaire zijn reeds gestart.

Eén van de doelen van de documentaire is om te laten zien dat de dressuursport in Nederland van absoluut topniveau is. Een topsporter moet heel veel doen, maar ook laten om op het hoogste niveau mee te rijden. Kortom, dressuursport is topsport.

Onderdeel van het televisieprogramma is de zoektocht van Laurens naar een nieuw, nog niet ontdekte veelbelovende ruiter of amazone. Hiervoor gaat Laurens heel Nederland door. De uiteindelijke winnaar zal een jaar lang gratis trainingen van Laurens bij Stal Zegwaard kunnen volgen.

De selectiedagen voor de speurtocht naar dé veelbelovende ruiter of amazone van Laurens, die in januari van start gaan, worden ook opgenomen door de televisiecameras. Het programma maakt deel uit van een cross mediaal platform, dat hiervoor speciaal werd ontwikkeld. Dit betekent onder meer, dat er 26 televisie-uitzendingen zullen volgen op alle commerciële regionale televisiezenders in Nederland. Vanaf eind januari 2008 zal het programma op de regionale televisie te zien zijn.

Meer informatie www.laurensvanlieren.nl

foto:Edwin Smulders