Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 november 2007

SOCO creëert platform voor nieuwe generatie kunstenaars

Innovatieve technologische kunst in Redefining the Space

SOCO (Social Contemporary Center for the Arts) opent op 20 november de expositie Redefining the Space, de derde tentoonstelling in de vierdelige serie Creative Play, Productive Fun. In deze serie wordt aan de hand van vier tentoonstellingen de relatie tussen kunstenaar, expositieruimte en publiek onderzocht.

Redefining the Space toont kunstwerken van jonge nationale en internationale kunstenaars uit verschillende disciplines. De getoonde werken concentreren zich op het grensgebied tussen toegepaste en autonome kunst. Door het gebruik van geavanceerde technologische intstrumenten en middelen als multi-point touchscreens en motion tracking wordt interactie met het publiek gecreëerd. In Redefining the Space wordt nieuw werk van Ralph Das (NL), Janis Pönisch (DE), Lucia Luptáková (SZ) en Peter Distol (USA) getoond. De kunstwerken zijn speciaal voor de SOCO expositieruimte ontworpen en geproduceerd.

Naast het tentoonstellen en produceren van kunst, vinden er tijdens de expositieperiode van Redefining the Space workshops plaats. Deze workshops gaan dieper in op de moderne technologieën die in de expositie aan bod komen. Door de workshops hoopt SOCO een nieuwe generatie kunstenaars en designers bekend te maken met technologische toepassingen van multi-point touchscreens en wordt hen de mogelijkheid geboden deze binnen een creatief concept toe te passen.

SOCO is sinds 2005 aan de Bloemstraat in Amsterdam gevestigd. Na de exposities Defining the Space (2005) en Utilizing the Space (2006) opent op 20 november 2007 de expositie Redefining the Space na een rigoureuze verbouwing.

----------


Ingezonden persbericht