Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT
Utrecht, 29 augustus 2007

BEROEPSKOLOMMANIFESTATIE

Dinsdag 20 november 2007

World Forum Convention Center (WFCC) Den Haag

Op 20 november a.s. wordt in het WFCC de eerste beroepskolommanifestatie gehouden. Vmbo, mbo en hbo (de beroepskolom) presenteren zich in een dagvullend programma. Het dagaanbod bestaat uit workshops en lezingen die ingaan op de actualiteit. Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO Raad, verzorgt de aftrap voor een groot aantal activiteiten, waaronder een vijftal masterclasses door prominenten uit het bedrijfsleven en wetenschap. Journalist Pieter Hilhorst is dagvoorzitter en gespreksleider bij een aantal masterclasses en discussies. Hoogleraar BVE Elly de Bruijn verzorgt een masterclass over de laatste stand van zaken in het beroepsonderwijs. Onder haar leiding vindt momenteel een review plaats over dit onderwerp.
Daarnaast spelen de opbrengsten uit de innovatiearrangementen van de samenwerkende brancheorganisaties (VO Raad, AOC Raad, MBO Raad, HBO Raad en Colo), Procesmanagement herontwerp MBO, Consortium Beroepsonderwijs en Platform Bèta Techniek een centrale rol in het workshopprogramma. Deze arrangementen zijn immers gericht op de beroepskolom. De thema's van de workshops zijn: samenwerken in de beroepskolom, loopbaanleren en praktijkleren.
Docenten, studenten, managers en betrokken organisaties uit het onderwijsveld nemen de deelnemer mee op reis door de beroepskolom. In een uitdagend en gevarieerd programma laten zij zien wat de laatste ontwikkelingen in het beroepsonderwijs zijn. Bezoek de manifestatie en u bent als deelnemer in een klap helemaal bij. Organisatie en informatie
De beroepskolommanifestatie is een initiatief van Het Platform Beroepsonderwijs (HPBO), CINOP Expertisecentrum, Gemeenschappelijk Procesmanagement Competentiegericht beroepsonderwijs, Stichting Consortium Beroepsonderwijs en Platform Bèta Techniek.

Het programma van de beroepskolommanifestatie is nog volop in ontwikkeling. Op www.beroepskolommanifestatie.nl vindt u de laatste stand van zaken.

Via de website kunt u zich aanmelden voor de manifestatie en voor het gratis e-zine, waarmee u op de hoogte blijft van het groeiende programma-aanbod.