Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Bijeenkomst PvdA-vrouwen op dinsdag 20 november

Vrouwen en de WMO

Welke invloed heeft de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) op het dagelijks leven van vrouwen in onze maatschappij? Aan de hand van een aantal taakvelden van de WMO gaan de PvdA-vrouwen in op deze vraag. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst op dinsdag 20 november vanaf 20:00 uur in De Ripper, Ripperdastraat 13A in Haarlem.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is begin dit jaar ingevoerd. Deze wet moet er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. De WMO ondersteunt bijvoorbeeld vrijwilligers en mantelzorgers en regelt hulp bij het huishouden als dat nodig is. Deels kunnen we al de gevolgen waarnemen van het invoeren van de WMO. Een groot deel zal pas in 2008 vorm gaan krijgen doordat dan het zogenaamde 'brede beleid' wordt vastgesteld en ingevoerd.

De PvdA-vrouwen willen graag weten wat voor invloed de WMO heeft of mogelijk zal hebben op het dagelijks leven van vrouwen. Betekent het meer zorg naast je baan? Wordt er meer van vrouwen gevraagd als het gaat om de opvoeding van kinderen? En welke rol wordt gevraagd van vrouwen als het gaat om het verbeteren van de cohesie in de wijken? Dit alles naast de wens van het kabinet dat er meer vrouwen aan het werk zijn en de wens van de PvdA-vrouwen dat vrouwen economisch zelfstandig zijn.

In een interactieve bijeenkomst willen de PvdA-vrouwen het daar met leden en belangstellenden over hebben. Zonodig zullen de uitkomsten gebruikt worden bij de invoering van de WMO. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 20 november in De Ripper, Ripperdastraat 13a in Haarlem en begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht