Gemeente Montfoort


Persbericht 13-11-2007
|                                                                               |
Samenwerkende gemeenten in Utrecht-West presenteren zich De WMO en de zorgen over de kwaliteit van het landschap hebben de gemeenten in het westelijk deel van de provincie Utrecht in elkaars armen gedreven. Gezamenlijk presenteren zij zich dinsdag 20 november a.s. aan het college van gedeputeerde staten van Utrecht.

De gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Loenen, Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden vormen samen sinds 2005 het regionale samenwerkingsverband SUW: Samenwerking Utrecht-West. Op de inhoud van de twee belangrijkste thema's (zorg & welzijn, de ruimtelijke situatie) krijgt de samenwerking steeds meer vorm.

"De discussies over de bestuurlijke vormen en mogelijkheden hebben we wat achter ons gelaten. Er zijn nu twee belangrijke portefeuillehouders-overleggen, gegroepeerd rond die twee thema's. Wethouder Jan van Breukelen uit De Ronde Venen is voorzitter van het ene overleg; wethouder Johan Strik uit Woerden is voorzitter van het andere overleg. Samen met hen vertegenwoordig ik het gebied als dat nuttig of nodig is" aldus Bert Jansen, voorzitter van het bestuur van SUW, tevens burgemeester van Montfoort.

Bustour gedeputeerde staten
Het college van gedeputeerde staten hecht groot belang aan onderlinge samenwerking van gemeenten. Daarom is in de kennismakingstour langs alle Utrechtse gemeenten ook apart aandacht geschonken aan de regionale samenwerkingsverbanden. SUW zal gebruik maken van het verzoek om extra aandacht te vragen voor de leefbaarheid in de kernen, de verstedelijkingsdruk, de mobiliteit en de toekomst van het landelijk gebied. Maar ook wil SUW laten zien hoe de WMO heeft gewerkt als een vliegwiel voor intensievere intergemeentelijke samenwerking. Tot slot van het gesprek bezoekt men de kernen Kamerik en Kanis ter illustratie van de samenwerkingsactiviteiten.

* * * * *
NB voor de pers: u bent van harte welkom voor het maken van een foto bij het bezoek aan Kamerik en Kanis. Voor het juiste tijdstip (tussen 15.00 en 16.00 uur) neem contact op met de secretaris SUW: Karolijn van den Heuvel, tel 06-22 91 72 42


---- --