Persbericht

Cognos-klant ENECO Energie wint Ventana Research Performance Management Leadership Award

Nederlands energiebedrijf wint Operational Performance Leadership Award for Customer Operations - Drie andere Cognos-klanten zijn finalisten

Nieuwegein, 20 november 2007 Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, maakt bekend dat ENECO Energie door Ventana Research is bekroond met de Performance Management Leadership Award for Operational Performance Leadership in de categorie klant. De winnaars en finalisten werden bekendgemaakt tijdens Connections 2007, de Ventana Research Analyst Summit, in San Francisco.

Met de Ventana Research Performance Management Leadership Awards worden organisaties erkend die hebben laten zien dat ze vooroplopen bij het organiseren van mensen, processen en informatie ter optimalisatie van de bedrijfsvoering. De Operational Leadership Award wordt uitgereikt aan een organisatie die processen en systemen voor verkoop en marketing, de toeleveringsketen, productie of klantenactiviteiten (bijvoorbeeld door callcenters en fieldserviceorganisaties) opmerkelijk heeft verbeterd. De erkenning richt zich op de volgende kerngebieden: totale operationele prestaties, contactcenter/callcenter, klant, verkoop en toeleveringsketen.

Het Cognos-platform voor Performance Management van ENECO Energie is gebaseerd op de balanced scorecard-methode en heeft het bedrijf geholpen om zijn debiteurenrekening met ongeveer ¬10 miljoen te verminderen. Het bedrijf verbeterde ook de efficiëntie van de processen van zijn contactcenter en factureringsafdeling, waarmee het besparingen realiseerde van circa ¬ 2,5 miljoen. Door de conversieratio van marketingcampagnes te verbeteren en beter inzicht te verwerven in klantsegmenten voor direct mailings bespaarde ENECO ongeveer ¬1 miljoen.

We zijn ontzettend blij met deze award voor Operational Performance Leadership. Het is een erkenning van ons werk op het gebied van klantenactiviteiten , zegt Ton van den Dungen, manager van het Business Intelligence Center of Excellence van ENECO Energie. Met Cognos kunnen we de prestaties en contacten met klanten sturen op basis van actuele informatie van topkwaliteit. Wij zijn in staat beslissingen en maatregelen te nemen die de resultaten van de hele organisatie concreet verbeteren.

Naast ENECO Energie werden de volgende klanten van Cognos eervol onderscheiden in hun respectievelijke categorieën:
* arvato services voor Operational Performance Management Leadership in Supply Chain. Met Cognos-oplossingen voor Business Intelligence solutions is de beschikbaarheid van de voorraad voor arvato's detaillisten met 90% verbeterd en de tijdige levering met 95%, de verkoop per vierkante meter is met 20% toegenomen, terwijl het aantal retourzendingen met 15% is afgenomen.
* Best Buy voor Finance Performance Leadership. Best Buy automatiseerde een groot aantal manuele handelingen en versimpelde de financiële processen met Cognos Planning. Hierdoor hebben de financieel analisten van Best Buy meer tijd om zich te richten op de bedrijfsactiviteiten in plaats van achter de cijfers aan te jagen. Best Buy was ook in staat om de tijd benodigd voor de maandelijkse afsluiting te halveren.
* Compassion International voor Information Technology Leadership in Business Intelligence. Met Cognos Now! voor operationele Business Intelligence was Compassion International in staat het aantal handmatig verwerkte donaties in zijn systemen te verminderen. Daardoor komen de meer dan 10.000 donaties die dagelijks worden verwerkt, sneller en directer terecht bij de kinderen die deze nodig hebben, in plaats van ergens in het systeem te blijven steken in afwachting van manuele verwerking.

Performance Management is de volgende toepassing die op grote schaal door bedrijven wordt ingevoerd , zegt Mark Smith, CEO en EVP Research van Ventana Research. De awards brengen innovatieve organisaties van wereldklasse naar voren die strategieën, plannen en initiatieven op elkaar afstemmen met oplossingen voor Performance Management, om op die manier zowel de financiële als de operationele prestaties te maximaliseren.

Al onze klanten verbeteren hun besluitvorming door de hele organisatie heen met oplossingen voor Performance Management , zegt Dave Laverty, Senior Vice president en Chief Marketing Officer van Cognos. Deze prijswinnaars zijn innovatieve organisaties die hun besluitvorming met behulp van Performance Management-initiatieven naar een hoger plan brengen. Hun succes met Cognos laat zien hoe uniek het niveau van inzicht en controle is dat kan worden bereikt met onze oplossingen voor Performance Management.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld.