Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI lanceert nieuwe netwerkprinter

Snelle C3450n bedient drukke werkgroepen op hun wenken

Hoofddorp, 20 november 2007 -- OKI, de op een na grootste fabrikant van kleurenprinters voor de zakelijke markt in Europa, lanceert een nieuwe, snelle kleurenprinter, als opvolger van de C3400: de C3450n. Deze netwerkprinter biedt een nog betere prijs-kwaliteitverhouding dan zijn voorganger en is speciaal ontworpen voor veeleisende werkgroepen tot vijf mensen.

Met afdruksnelheden van 16 pagina's per minuut in kleur en 20 pagina's per minuut in zwart-wit is de C3450n tweemaal zo snel als vergelijkbare modellen van andere printerfabrikanten. Bovendien is de eerste afdruk al na tien minuten klaar, in kleur én zwart-wit, zonder dat de kwaliteit daaronder lijdt. En die kwaliteit is hoog. Dankzij OKI's microfine High Definition Toner en ProQ2400 Multilevel-technologie is de gebruiker verzekerd van afdrukken met diepe, rijke en goed gedetailleerde kleuren en een schitterend glanseffect. In de Photo Enhance-mode kan hij zelfs foto's van hoge kwaliteit op gewoon papier afdrukken, wat de aanschaf van kostbaar fotopapier overbodig maakt.

Door de hoge printkwaliteit van de C3450n kunnen bedrijven meer drukwerk in eigen huis houden en hoeven zij minder drukwerk uit te besteden. De printer kan bovendien vele soorten drukwerk aan. Gratis meegeleverde utilities als Template Manager 2006 stellen de gebruiker in staat om een groot aantal media, naar eigen ontwerp, af te drukken: van visitekaartjes en (CD-)etiketten tot banners van 1,20 meter lang.

Ook als het gaat om productiviteit troeft de C3450n de concurrentie af. De printer heeft een maximale werkbelasting van 35.000 pagina's per maand, waarmee hij voldoet aan de eisen en wensen van de meeste ondernemingen. Het oponthoud is minimaal: OKI's unieke single-pass digitale LED-technologie staat borg voor een ongestoorde workflow. De beschikbare toner voor 2.500 pagina's zorgt ervoor dat gebruikers nog maar incidenteel hoeven in te grijpen. Ook (netwerk)beheerders zullen blij zijn met de C3450n. De printer heeft verschillende voorzieningen aan boord die hem het leven vergemakkelijken. Zo kan hij via PrintSuperVision verifiëren of de printer gereed is en de tonerniveaus in de gaten houden, terwijl hij via Print Control de gebruikersprivileges kan controleren.

'De C3450n is een complete machine die veel mogelijkheden voor relatief weinig geld biedt,' concludeert Hans Pijnacker, General Manager Benelux van OKI Printing Solutions Benelux. 'De prestaties van deze nieuwe blikvanger in onze C3000-serie zijn bovengemiddeld. De printer is erop gebouwd om in korte tijd veel werk te verzetten. Daarbij is hij zowel betrouwbaar als flexibel. Dat maakt dat hij zich met name leent voor drukbezette werkgroepen tot een man of vijf. De C3450n heeft, mijns inziens, dan ook alles in huis om een echte kassakraker te worden.'

De belangrijkste kenmerken van de C3450 op een rij:


* Snel: drukt tot 16 ppm (kleur) en 20 ppm (mono); eerste afdruk in 10 seconden (kleur en mono).


* Productief: hoogrendementstoners voor 2.500 of 1.500 pagina's garanderen een hoge productiviteit en minder oponthoud.


* Robuust: berekend op 35.000 pagina's per maand.


* Betrouwbaar: OKI's unieke single-pass digitale LED-technologie beperkt het risico van papierstoringen.


* Professioneel: OKI'S innovatieve, microfine High Definition Toner, ProQ2400 Multilevel-technologie en Photo Enhance-mode garanderen een hoge printkwaliteit.


* Mediaflexibel: print uiteenlopende media, van (CD-)etiketten en visitekaartjes tot banners van 1,20 meter lengte; inclusief Template Manager 2006: softwareprogramma voor het ontwerpen van banners, etiketten, visitekaartjes en andere documenten.


* Beheergemak: PrintSuperVision ondersteunt het netwerkbeheer, verifieert of de printer gereed is en controleert de tonerniveaus; Print Control controleert de gebruikersprivileges.

De C3450n is vanaf 28 november 2007 te koop bij de geautoriseerde OKI-dealer en kost naar verwachting ¤399 exclusief btw.

Standaard 3 jaar on-site garantie

Om de gebruiker zekerheid te bieden en zijn productiviteit te beschermen, geeft OKI als enige printerfabrikant standaard 3 jaar on-site garantie op al zijn printers, faxen, multifunctionals en opties. Voorrijkosten, arbeidsloon, onderdelen en vervangende apparatuur zijn inbegrepen bij de garantiewerkzaamheden.

PERSARCHIEF

REVIEWS EN AWARDS

INTERNATIONAAL

CASE STUDIES

Over OKI Printing Solutions

OKI Printing Solutions is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur en mono. De onderneming heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen, verspreid over de hele wereld. Bijna vijftig procent van de omzet is afkomstig uit de EMEA-regio. De Nederlandse vestiging bevindt zich in Hoofddorp.

OKI Printing Solutions is een merknaam van OKI Data Corporation, een volle dochter van OKI Electric Industry Co. Ltd.: een vooraanstaande, van oorsprong Japanse speler op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. In het boekjaar 2006 realiseerde OKI Electric met 21.380 mensen wereldwijd een omzet van $ 6,1 miljard. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Tokio.

Voor meer informatie: www.oki.nl.