Ingezonden persbericht


Auto & Motor TECHNIEK start online forum voor autotechnische problemen

Het vakblad Auto & Motor TECHNIEK start op 20 november 2007 met het AMT Garageforum (www.amtgarageforum.nl). Op deze online ontmoetingsplaats kunnen autotechnische professionals elkaars hulp inroepen. Reparaties worden onder andere door de toename van elektronica in auto s steeds complexer. Steeds vaker zit een doorgewinterde monteur met de handen in het haar, omdat niet duidelijk is wat de oorzaak is van een storing. Wat is er dan logischer dan een collega te vragen om raad?

Op AMT Garageforum kan de professional een vraag posten. Andere professionals die het probleem herkennen kunnen dan tips geven uit eigen ervaring in welke richting de oplossing gezocht kan worden. Op deze manier vinden professionals elkaar om hun kennis en ervaringen uit te wisselen.

Auto & Motor TECHNIEK is voor de ontwikkeling van het forum een samenwerkingsverband aangegaan met Problemcar.nl. Deze website is opgezet door garagehouder Siem Bijman uit Siddeburen. Problemcar is inmiddels als particulier initiatief uit zijn jasje gegroeid en heeft niet de mogelijkheden om de toepassingen en het gebruiksgemak uit te breiden. Hier kan Reed Business - de uitgever van Auto & Motor TECHNIEK - wel in voorzien. Vanaf de start bevat AMT Garageforum ruim 5.000 reeds opgeloste problemen afkomstig van Problemcar. Door middel van een eenvoudige zoekfunctie wordt ook deze informatie beschikbaar gesteld aan de forumleden. Door deze samenwerking krijgen de autotechnische professionals toegang tot elkaar en tot een grote hoeveelheid informatie over autotechnische oplossingen.

Auto & Motor TECHNIEK is dé informatiebron voor autotechnici. Het vakblad bereikt maandelijks 21.000 automotive professionals, de website www.amt.nl heeft gemiddeld 300.000 pageviews per maand, de leveranciersgids www.autobranchegids.nl 60.000 pageviews en de AMT e-mailnieuwsbrieven bereiken ca15.000 abonnees. In 2007 won Auto & Motor TECHNIEK de prestigieuze LOF Prijs voor Vakinformatie.

Doetinchem, 20 november 2007



Ingezonden persbericht