Ingezonden persbericht


AANKONDIGING

Almere, 19 november 2007

Nieuwe ampul Accu-Chek Spirit
gemakkelijk en veilig te vullen

Voor de insulinepompen Accu-Chek Spirit en H-TRONplus is er vanaf nu een nieuwe ampul die gemakkelijk en veilig is te vullen. Het flesje met insuline kan eenvoudig aan de ampul worden 'vastgekoppeld', waarna de insuline wordt opgezogen.

Het nieuwe Accu-Chek systeem is een combinatie van een 3,15 ml ampul én een vulhulp. In een paar stappen is de ampul snel en nagenoeg zonder luchtbellen te vullen. Het systeem is te gebruiken voor ieder 10 ml flesje met insuline. Extra veilig is dat de naald van de vulhulp verborgen zit in een kapje, zodat u zich niet per ongeluk kunt prikken. Het kapje van de vulhulp past precies om de hals van het flesje: de naald wordt daardoor automatisch loodrecht in het midden van de flesdop ingebracht. Gemakkelijk én veilig dus.

De voordelen op een rij


* De naald om de insuline op te zuigen zit verborgen in een kapje, zodat de kans op prikincidenten minimaal is. Dit is met name van belang voor nieuwe pompgebruikers, kinderen en mensen met een verminderde handfunctie.
* Bij het vullen van de ampul gaat geen insuline verloren. Na het vullen kunnen eventuele luchtbellen worden teruggetikt in het flesje. Pas wanneer er geen luchtbellen meer zijn in de ampul, wordt de naald van de vulhulp uit het flesje getrokken.
* De zuigerstang is makkelijk te bedienen, zodat het vullen van de ampul 'gecontroleerd' kan verlopen.
* Het systeem is uiterst betrouwbaar en veilig in gebruik. De verschillende handelingen om de ampul te vullen zijn zó logisch, dat je het bijna zonder nadenken kunt doen.
* De losse onderdelen van de vulhulp zijn blauw gekleurd: zo is snel te zien wat nà het vullen moet worden verwijderd, voordat de ampul in de insulinepomp wordt aangebracht.

Elly Nederend, sinds tien jaar diabetesverpleegkundige in Ziekenhuis Rivierenland Tiel, was een van de eersten die kon kennismaken met dit nieuwe hulpmiddel: "Ik zie dat mensen het toch wel een beetje gedoe vinden om zelf een ampul te vullen. Het is weer een éxtra handeling, bij alles wat je al moet doen wanneer je diabetes hebt. Soms wordt overwogen de apotheek te vragen de ampullen te vullen, maar in de praktijk blijkt dat ook niet zo handig. Iemand wilde eigenlijk graag de Accu-Chek Spirit, maar koos uiteindelijk voor de Accu-Chek D-TRONplus, omdat hierin voorgevulde ampullen passen met een snelwerkend insuline analoog. Ik denk dus dat deze nieuwe vulhulp zeker een waardevolle bijdrage is op weg naar meer zelfstandigheid."

De nieuwe ampullen zijn verkrijgbaar in een doos van vijf stuks bij uw postorderbedrijf of apotheek. Ze worden vergoed door de zorgverzekeraars. Meer informatie vindt u op www.accu-chek.nl. â~»

*****

WAT IS DE INSULINEPOMP?

Accu-Chek Spirit insulinepomp

De Accu-Chek Spirit insulinepomp is een apparaatje zo groot als een mobiele telefoon, dat via een slangetje verbonden is met het lichaam. Iedere drie minuten geeft het pompje een kleine hoeveelheid insuline af. Voor de maaltijden en in bijzondere omstandigheden (sport) kan de insulinedosering gemakkelijk worden aangepast. De pomp kan ook gedurende enige tijd worden afgekoppeld (zwemmen, douchen).

De Accu-Chek Spirit is bijzonder gebruiksvriendelijk en is op basis van persoonlijke wensen in te stellen: als bedieningsmenu kan worden gekozen voor standaard, geavanceerd of persoonlijk, zodat alleen de functies zichtbaar zijn die ook daadwerkelijk worden gebruikt. De Accu-Chek Spirit heeft displayverlichting, een trilfunctie en is geschikt voor een normale AA-batterij.

Bij de Accu-Chek Spirit is het mogelijk om vijf verschillende basaalprofielen in te stellen. Handig als activiteiten op bepaalde dagen sterk van elkaar verschillen: een postbode of bouwvakker zal tijdens zijn werkdag een ander basaalprofiel nodig hebben, dan in het weekend als hij rustig met een boek op de bank zit.

Met de Accu-Chek Spirit kan ook de bolus op verschillende manieren worden gegeven. Bij een gewone maaltijd kan de extra insuline in één keer worden toegediend, maar wie tijdens een feestelijk diner uitgebreid wil tafelen, kan de bolus 'uitsmeren' over een langere periode. Dankzij de trilfunctie kan het aantal eenheden van de toegediende bolus ook worden gevoeld: ideaal in een donker restaurant of lawaaiige omgeving. â~»

*****

Fotografie
Foto's geschikt voor drukwerk aan te vragen via gh@xs4all.nl

Verzonden door
Herbschleb & Slebos
postbus 28.011
3828 ZG Hoogland
telefoon (033) 480 57 09
fax (033) 480 91 45
e-mail gh@xs4all.nl