Gemeente Rotterdam

Nr. 220
20 november 2007

Succesvolle BurgerPanelRotterdam gaat door

Het BurgerPanelRotterdam wordt na een experiment van anderhalf jaar definitief doorgezet. Dat heeft wethouder Jeannette Baljeu (o.m. Organisatie) besloten na een eerste evaluatie van het BurgerPanelRotterdam. Hiermee is Rotterdam een orgaan voor burgerparticipatie rijker, dat de gemeente toetst op de kwaliteit van de door haar aangeboden dienstverlening.

Het BurgerPanelRotterdam werd een jaar geleden geïnstalleerd door wethouder Baljeu die onder meer dienstverlening in haar portefeuille heeft. Wethouder Baljeu: "Het BurgerPanelRotterdam beoordeelt, als inwoners van Rotterdam, de diensten van de gemeente. Dat levert ons waardevolle informatie op over onze dienstverlening. Voor ons staat de Rotterdammer centraal en die moet goed bediend worden. Daarom is het goed dat het burgerpanel kijkt of het goed gaat." Voorbeelden van de verbeterde dienstverlening aan Rotterdammers zijn het 24-uurs servicenummer 0800 -1545, de digitale diensten via Mijn Loket en de Stadwinkels.

Bij de recente evaluatie van het BurgerPanelRotterdam bleek dat er zowel aan de kant van de gemeente als de leden van het panel behoefte is om het burgerpanel in stand te houden. Tot nu toe heeft het BurgerPanelRotterdam zes adviezen gemaakt en aangeboden aan het College. Onder meer over de bekendheid en bereikbaarheid van Stadswinkels, de parkeermogelijkheden voor fietsen en de beleving van Rotterdammers over het groen in hun wijk. Op dit moment werkt het panel aan drie adviezen die naar verwachting in januari 2008 gereed zijn.

Het BurgerPanelRotterdam bestaat uit 35 actieve en betrokken Rotterdammers die zich inzetten voor een nog betere dienstverlening van de gemeente. Het geeft het College gevraagd en ongevraagd advies en toetst kritisch en onafhankelijk de beleving van de Rotterdammers over de dienstverlening van de gemeente. Op de aanbevelingen van het panel moet het college binnen zes weken reageren. Het panel wil met haar adviezen een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat van de stad. Een volgende evaluatie volgt in november 2009.

Meer informatie over het BurgerPanelRotterdam is te vinden op www.burgerpanelrotterdam.nl of via info@burgerpanelrotterdam.nl.

noot voor de redactie/