Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 20 november 2007

Detailhandelsvisie voor Deurningen

Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen geld beschikbaar te stellen voor het opstellen van een detailhandelsvisie voor deurningen.

In september 2007 is een start gemaakt met het opstellen van een Dorpsplanplus voor Deurningen. Dit is een agenda met wensen op het gebied van leefbaarheid voor Deurningen. Aan de Dorpsagenda wordt een uitvoeringsplan gekoppeld in de vorm van concrete uitvoeringsprojecten. Gemeente Dinkelland en Stichting Dorpsbelang Deurningen trekken hierin samen op, ondersteund door het samenwerkingsverband Dorpsplanplus.

Ten behoeve van dit dorpsplanplus is meer informatie over het functioneren van de detailhandel en aanverwante voorzieningen noodzakelijk. Wethouder Rob Engbers: "Voor het opstellen van het dorpsplanplus is het gewenst het huidige en toekomstige functioneren van het winkelgebied in kaart te brengen. Daarnaast kan de detailhandelsvisie aangeven op welke wijze invulling kan worden gegeven aan verschillende ontwikkellocaties."

Om te achterhalen welke mogelijkheden er voor de detailhandel in Deurningen bestaan, zal een draagvlakanalyse worden uitgevoerd. Deze analyse geeft onder meer antwoord op de vraag of er marktruimte voor een supermarkt is in Deurningen en of er (andere) branches zijn die zich op eventuele herontwikkelingslocaties zouden kunnen vestigen, zodat een detailhandelsconcentratie kan worden gerealiseerd. Naast deze draagvlakanalyse worden de huidige ondernemers in Deurningen benaderd, zodat de behoeften en wensen kunnen worden geïnventariseerd.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Rob Engbers op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854100 of b.boode@dinkelland.nl.


---- --