Ingezonden persbericht


Iron Mountain Digital benoemt Fred Engel als Chief Technology Officer

Engel verantwoordelijk voor productstrategie en -ontwikkeling

Schiphol-Rijk, 20 november 2007 - Iron Mountain Digital benoemt Fred Engel tot Chief Technology Officer (CTO). Engel is in deze functie verantwoordelijk voor de strategie en ontwikkeling van het volledige portfolio van databeveiligingsproducten en e-records-managementsoftware en -diensten. Als Chief Technology Officer rapporteert Engel direct aan John Clancy, President van Iron Mountain Digital.

Engel heeft meer dan 30 jaar ervaring in strategie- en productontwikkeling. Hij was Vice-President en Chief Technology Officer van Concord Communications. Tijdens zijn dienstverband bij dit bedrijf groeide de omzet tot 150 miljoen dollar. Tevens was hij betrokken bij de beursintroductie van Concord Communications. Voordat Engel in dienst trad bij Concord Communications, was hij Vice-President Engineering van Technology Concepts/Bell Atlantic. Hij heeft een bachelordiploma in Wiskunde en een masters in Computerwetenschappen. Ook is Engel in het bezit van een aantal patenten op het gebied van netwerkbeheer en -beveiliging.

"Fred Engel is een belangrijke aanwinst voor Iron Mountain Digital", zegt John Clancy. "Met zijn ruime ervaring als technisch directeur zal hij een belangrijke rol vervullen bij de verdere innovatie en wereldwijde groei van Iron Mountain Digital. Wij zijn verheugd dat Engel onze organisatie komt versterken."

###

Iron Mountain Digital
Iron Mountain Digital is de technologie-unit van Iron Mountain, Incorporated en een wereldwijde aanbieder van software en services voor de beveiliging, de archivering en het herstel van digitale data. Iron Mountain Digital biedt zijn veelomvattende oplossingen en service op het gebied van databescherming en -herstel, en digitale archivering direct of via een wereldwijd net van partners aan. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Iron Mountain Digital bevindt zich in Southborough, Massachusetts. Het Europese hoofdkantoor is in Frankfurt am Main (Duitsland) gevestigd. Meer informatie: www.ironmountaindigital.nl.

Iron Mountain
Iron Mountain Europe is een dochterbedrijf van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten. Het bedrijf bedient in Europa 56 verschillende markten in achttien landen.

Ingezonden persbericht