Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 369 LM
Datum: 20 november 2007

Drie burgemeesters en gedeputeerde Schokker-Strampel lopen stage in de jeugdzorg

Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel, de burgemeesters Polderman (Tytsjerksteradiel), Bosma (Lemsterland) en Van Delft-Jaasma (Menaldumadeel), zeven wethouders en acht beleidsmakers lopen deze week stage bij Friese jeugdzorginstellingen. Doel is een 'kijkje in de keuken' te nemen, ervaringen op te doen en kennis te nemen van de dagelijkse praktijk.

In totaal 19 stagelopers nemen deze week een kijkje in de keuken bij Bureau Jeugdzorg Friesland, Fier Fryslân, MEE Friesland, kinderdagcentra van Talant, gezinshuizen van Jeugdhulp Friesland. Woensdag gaat burgemeester Van Delft-Jaasma naar MEE Friesland. Komende donderdag bezoekt gedeputeerde Schokker-Strampel Fier Fryslân, neemt burgemeester Polderman een kijkje in de keuken van Bureau Jeugdzorg en loopt burgemeester Bosma stage bij kinderdagcentrum It Mearke in Bolsward.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdzorg. Het doel van de week is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg doet én de mensen die in de jeugdzorg werken een hart onder de riem te steken voor het goede werk dat ze verrichten. In heel Nederland werken provincies en jeugdzorgorganisaties samen aan de Week van de Jeugdzorg.


-----------------------


---- --