Ingezonden persbericht


Schiphol, 19 november 2007

TAP ontvangt World Travel Market Award

TAP is in het Verenigd Koninkrijk onderscheiden met een World Travel Market Award voor de grote bijdrage die de maatschappij aan het toerisme in Portugal levert. Bij de uitreiking van de prijs, die afgelopen week in Londen plaatsvond tijdens de officiële openingsceremo- nie van de World Travel Market ­ één van de grootste vakbeurzen ter wereld op het gebied van reizen en toerisme -, lichtte Luiz Mór namens de luchtvaartmaatschappij toe dat de prijs beschouwd wordt als "een beloning voor de enorme inzet van TAP om het toerisme verder te ontwikkelen. TAP weet daardoor Portugal steeds beter op de toeristische kaart van de wereld te zetten". In totaal werden er 12 prijzen uitgereikt aan ondernemingen, instanties en individuele personen die verbon- den zijn aan de internationale reissector. Naast TAP vielen nog twee andere luchtvaartmaatschappijen in de prijzen: Emirates en Kingfisher Airlines.
Deze prijs is de zoveelste die TAP ontvangt voor haar activiteiten in enkele van de belangrijkste markten waarin de onderneming actief is, in het bijzonder in Portugal. Zo ontving de onderneming eerder dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer uit handen van Portugese reisvakblad Publituris de prijs voor "Beste Luchtvaartmaatschappij". Ook in Brazilië ontving de onderneming in de deelstaten waarop door de onderne- ming wordt gevlogen al diverse prijzen.
Geheel in lijn met de groei van de afgelopen jaren, steeg het aantal vervoerde passagiers in september met 20 procent in vergelijking met het jaar ervoor. De Europese markt steeg 23 procent en Luanda en Brazilië registreerden een groei van 30 procent.
TAP in Star Alliance
Star Alliance werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. Star Alliance is verkozen tot beste luchtvaart alliantie door Business Traveller magazine in 2003 and 2006 en door Skytrax in 2003 en 2005. De leden zijn Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United en US Airways. Regionale leden Adria Airways (Slovenië), Blue1 (Finland) and Croatia Airlines versterken het wereldwijde netwerk. Air China, Shanghai Airlines en Turkish Airlines zullen naar verwachting in de loop van 2007 toetreden. Gezamenlijk bieden de luchtvaart-maatschappijen meer dan 16.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 855 bestemmingen in 155 landen.
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met TAP Portugal, telefoon 020-316 3973. Meer informatie over TAP Portugal op www.flytap.nl


---- --